Usikkert om Vikersund nord

VIKERSUND NORD: Prosjektet engasjerer og det er mange som har gitt uttrykk for det i leserbrevsform i Bygdeposten.

VIKERSUND NORD: Prosjektet engasjerer og det er mange som har gitt uttrykk for det i leserbrevsform i Bygdeposten.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

KommentarDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I Bygdeposten (16/9) går to lesere til angrep på daglig leder i Vikersund Utvikling for uttalelser han kom med i formannskapets siste møte. En av dem tidligere ordfører Odd Flattum (AP). De baserer sitt syn på Bygdepostens referat fra møtet. Jeg var til stede i formannskapsmøtet og har en litt annen oppfatning av hva som ble sagt.

Det er riktig at daglig leder Tor Saghaug kom med kritikk av enkelte politikere, og spesielt fikk jeg inntrykk av at kritikken var rettet mot ordfører Ståle Versland (Ap), hovedsakelig for at han har gitt inntrykk av at prosjektet Vikersund Nord må ses på nytt.

Det er gjort et kommunestyrevedtak som sier at Vikersund skal utbygges med i første omgang et leilighets- og næringsbygg. At det svir å tape en avstemming i kommunestyret vet vi i opposisjonen alt om, men vi har lært at vi skal respektere et vedtak som har flertall i kommunestyret.

Dette bør også ordføreren ta inn over seg. Og dette vet selvfølgelig tidligere ordfører Odd Flattum (Ap), når han skriver som han gjør i lokalavisen. Det i ettertid å gi inntrykk av noe er galt og at det må sees på en gang til, gir ingen gode signaler. Her støtter jeg Saghaug fullt ut. Og jeg oppfattet ikke i det hele tatt hans kritikk som sutring. Tvert om var den på sin plass.

En ordfører plikter å fronte og gjennomføre de vedtak som blir gjort i kommunestyret, ikke stikke kjepper i hjulene. Ordføreren stemte imot prosjektet i Vikersund Nord, på samme måte som han stemte imot at Loe skulle få etablere seg på Kløftefoss. Under et informasjonsmøte for innbyggerne på Kløftefoss hadde han gitt klart uttrykk for at han var imot dette prosjektet, og at han ville jobbe for at prosjektet ikke ville bli noe av. Nå ser det ut til at han kan få rett.

Det ligger et stort ansvar på ordføreren dersom han greier å reise tvil om prosjektet i Vikersund, og om det har livets rett. At Odd Flattum nærmest støtter opp under dette, forsterker bare risikoen for prosjektet. Det kunne vi fint vært foruten. Heldigvis er det mange andre som ønsker flere arbeidsplasser i Modum og en positiv utvikling på Kløftefoss og i Vikersund. Det lover godt for framtiden.

Artikkeltags