Svart dag for Støre

Brygge-saken vil hefte ved Ap-leder Jonas Gahr Støre i valgkampen, skriver ANBs kommentator.

Brygge-saken vil hefte ved Ap-leder Jonas Gahr Støre i valgkampen, skriver ANBs kommentator. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ap-leder Jonas Gahr Støre har fått nok en problemsak å baske med.

DEL

KOMMENTARDen kommer på toppen av dårlige meningsmålinger for Ap. Finansavisen kunne onsdag avsløre at det for seks år siden har blitt jobbet svart på Støres brygge utenfor Arendal. Støre mener å ha sitt på det tørre.

«Jeg har betalt for et oppdrag til avtalt pris, med faktura og moms», forklarer Støre overfor Finansavisen. Problemet er at arbeidene ikke ble gjort av Støres vaktmester alene. Han hadde med seg to arbeidere, og mellom dem ble alt gjort opp som gjenytelser og vennetjenester.

«Det ble ikke formidlet informasjon til meg om at det handlet om gjenytelser uten skatt og moms», svarer Støre. Vaktmesteren hevder på sin side at han ikke var klar over at et slikt bytte av profesjonelle tjenester er skatte- og momspliktige.

Jonas Gahr Støre ble hardt presset da han ble konfrontert med denne saken i Politisk kvarter på NRK onsdag. Ap-lederen svarte godt for seg. Støre virket troverdig da han hevdet å ha fått et klart svar på at alt var i orden. Men denne saken vil uansett hefte ved ham i valgkampen. Nå må Støre bruke tid og krefter på å forsvare en «dårlig» sak. Da blir det mindre tid og krefter til å drive offensiv valgkamp.

Du kan også følge de daglige kommentarene på Twitter.

Det hører med til historien at Støre har flere liknende saker i sin portefølje. For to år siden avslørte Dagens Næringsliv at Støre anbefalte et polsk firma som feilaktig utga seg for å være en mesterbedrift. I mai i år kunne så Dagbladet fortelle om uryddige arbeidsforhold ved byggeprosjekter i Oslo hvor Ap-lederen hadde gått inn på eiersiden. Støre fikk kritikk for dette engasjementet og varslet raskt at han ville selge seg ut.

Ekstra ille for Støre må det være å registrere at Ap lekker til Rødt og SV.

Mange stiller spørsmål om sammenhengen mellom liv og lære hos Ap-lederen. Poenget er at Arbeiderpartiet lenge har hatt kampen for et seriøst arbeidsliv som fanesak. Og nå lover Ap ytterligere tiltak og innstramminger, spesielt når det gjelder byggebransjen. Det gjelder blant annet forslaget om å utvide solidaransvaret. Det innebærer at bestiller skal ha ansvar nedover i en kontraktskjede.

På denne bakgrunn må Ap-lederen være svært så påpasselig med å ha orden i egne sysaker. Ekstra ille for Støre må det være å registrere at Ap lekker til Rødt og SV. Støres brygge-fadese kan komme til å forsterke denne lekkasjen. Når Frp-politikere deler Finansavisens forside på Facebook, må vi smile, for Frp har lite å stille opp med på dette saksfeltet. Men det er dessverre noen velgere som biter på dette Frp-agnet også.

Problemet for Støre er at brygge-saken skaper unødig støy. All reklame er slett ikke god reklame.

Artikkeltags