Alternative fakta fra Anders og Morten

Stortingsrepresentantene Morten Wold (t.v.) og Anders B. Werp får svar fra Halvor A. Hartz.

Stortingsrepresentantene Morten Wold (t.v.) og Anders B. Werp får svar fra Halvor A. Hartz. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

KommentarDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Da kan vi konstatere at stortingsrepresentantene Werp og Wold ikke vil diskutere om det er fornuftig å opprettholde passtilbudet i Vikersund.  Det betyr vel også at de ikke vil følge oppfordringen om å foreta seg noe for sikre at dette tilbudet til innbyggerne i Midtfylket kan bestå i fremtiden.

I stedet for å ta saken om passutstedelse får vi en oppramsing av andre sider ved nærpolitireformen, altså en henvisning til alternative fakta.  Jeg kan gjerne være med å diskutere andre side av den pågående reformen ved en senere anledning. Det er flere forslag i reformen som ikke nødvendigvis gagner publikum.

Denne gangen var hensikten med mitt innspill i BP å peke på hvor dumt det er å rasere et allerede fungerende tilbud til oss i midtfylket, nemlig kortreist pass.  Modum har betydelig flere ansatte enn de fem som dere i tilsvaret nevner som det typiske lensmannskontor. Politimesteren har planlagt å opprettholde tjenestestedet i Vikersund, og dermed bortfaller også argumentet om spart husleie.  Det foreligger ingen saklige grunner for å legge ned pass-tjenesten i Vikersund, mannskap og bygninger finnes allerede.  En opprettholdelse av passtilbudet vil heller ikke føre til at politiet må svekke andre polititjenester.

I regnestykket om reisetid til byen operer dere med en halv time.  De fleste skal vel hjem igjen, og da blir medgått tid det dobbelte.  I mitt eksempel med en familie med barn som skal ha pass, så er gyldighetstiden fem år. Det betyr at man må reise dobbelt så ofte som i storingsrepresentantenes beregning.

I disse dager sitter det folk i sine kontorer i Tønsberg og tegner firkanter og mener de vet best hvordan tjenestetilbudet skal se ut for oss på landsbygda i Buskerud. Det er viktig at befolkningen som bor mange mil fra politidistriktets hovedkvarter kjenner sin besøkelsestid, og ikke bare godtar nedleggelser som ikke kan begrunnes med økt politikraft.  Når Anders og Morten ikke vil, er det kanskje andre som kan ta ballen?

DEBATTEN:

Nærpoliti og passutstedelse (Hartz' første innlegg)

Politi og pass (var fra Wold og Werp)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken