Sterk tro kreves

Arne Eide reagerer på Knut Bråthens leder i påskeutgaven av Bygdeposten.

Arne Eide reagerer på Knut Bråthens leder i påskeutgaven av Bygdeposten.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerJeg leste «påskelederen» 11/4 av min gamle journalistkollega, Knut Bråthen, med interesse. Hans undring var at det var så vidt mange som var så sterk i troen at man kunne tro på Gud, jomfrufødselen og Jesu oppstandelse fra de døde for 2.000 år siden.

HER ER LEDEREARTIKKELEN DET HENVISES TIL: Du skal være sterk i troen

Ja, det er mange, noe godt over en milliard mennesker over hele den vide jord som tror det!

Og ingen av disse, meg selv inkludert, kan dokumentere med rettslige beviser at Gud er til. Jeg kan likevel nevne at vi har cirka 700 som så Jesus med egne fysiske øyne etter oppstandelsen. (i en rettssal holder det som regel med et par troverdige vitner).

Mitt eget vitnesbyrd er at jeg møtte Jesus og ga meg til Ham for 30 år siden, etter å ha lest i Bibelen og med påfølgende bønn. 

Så hør alle som gjerne vil tro, men som sliter med tvilen:

Bibelen sier, og millioner kan vitne om resultatet, at troen kommer av forkynnelsen og forkynnelsen kommer fra Guds eget ord, fra BIBELEN!

Der vitner Jesus selv om at Han ER Sannheten, veien og livet.

Jeg selv stilte meg spørsmålet: Hva er meningen med dette livet. Skal jeg tro på de vitenskapelige teoriene, på det som måtte være godt og positivt, på at alt er tilfeldig, og at alt er slutt etter døden? Albert Einstein, en troverdig vitenskapsmann, mente til slutt at det fantes en intelligens, en Gud.

Men for meg personlig var det ikke de vitenskapelige teoriene som ble avgjørende. Men Bibelen, -den til alle tider mest leste boken internasjonalt.

Som journalist i over 50 år har jeg prøvd å rapportere sannheten, faktum, hva skjedde osv. Nå kan jeg rapportere, som en troende i 30 år: Jesus er sannheten, ikke mine og dine meninger, min og din fornuft. Jeg hadde ingen sterk tro, men troen ble plantet inn i meg, ved Guds ord.

Ønsker du å tro?

Gå til Bibelen, på et møte, snakk med dem med ERFARING på området.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags