(Drammens Tidende)

SIGDAL: Politiet fikk mandag ettermiddag melding om en fjellklatrer som har falt på fjellet Andersnatten i Sigdal. Det dreier seg om en mann i 30-årene.

En annen fjellklatrer skal ha varslet om hendelsen. Den skadde ble liggende på en hylle langs fjellsiden, og store ressurser ble satt inn i redningsaksjonen.

Fjellklatreren er våken og bevisst, men skadeomfanget er uavklart.

– Vedkommende framstår som skadd, men skadeomfanget er uvisst, sier Erik Ullhaug Olsen, operasjonsleder i Sørøst politidistrikt.

Store ressurser er satt inn i aksjonen, og både luftambulansen og et Seaking-helikopter bistår. Det samme gjør Norske Alpine Redningsgruppe.

Operasjonslederen opplyser at det var en annen klatrer som meldte fra og varslet om hendelsen. Ullhaug Olsen opplyser til Drammens Tidende at innringeren anslo at klatreren falt om lag 40 meter.

– Nå har vi store ressurser på vei med Seaking, luftambulanse og politi. Så jobber vi med å få hentet noen fra alpin redningsgruppe. Det er vanskelig å få personen ut derfra, sier operasjonslederen.

– Hva er utfordringene dere møter?

– Det er beliggenheten. Med tanke på skadeomfanget skal han helst heises ut, men det er vanskelig når han ligger så nærme fjellveggen. Vi må også ta hensyn til sikkerheten til mannskapet, sier operasjonslederen.

Luftambulanse var først på plass, og fikk lokalisert klatreren. Klokken 19.15 opplyser politiet at Seaking har løftet ut klatreren.

– Mulig ryggskader. Blir fraktet til sykehus, skriver politiet på Twitter.

Mannen i 30-årene blir fraktet til Drammen sykehus. Det øvrige turfølget ble også hentet ut fra fjellveggen med redningshelikopteret.