Drammens Tidende: I slutten av november kollapset en rampe mellom to etasjer i p-huset på Bragernes. Ingen ble skadet, men hadde det stått biler under kunne det gått galt.

– Det hadde ikke vært mye liv der hvis noen var under, uttalte en bileier etter den skremmende hendelsen.

Etter hendelsen ble parkeringshuset midlertidig stengt og 300 parkeringsavtaler ble sagt opp.

Ikke festet

Kommunen engasjerte konsulentselskapet Multiconsult til å undersøke hva som hadde gått galt. Nå er rapporten klar, og den konkluderer med hva som var årsaken til kollapsen.

– Rampen har vært godt festet til ytterveggen, mens toppen av rampa kun har hvilt mot endekanten av etasjen over, skriver kommunen på sine nettsider.

Konsulentselskapet har ikke funnet tegn på at rampa har vært festet bedre tidligere.

– Konsulentselskapet antar derfor at rampa har stått uten opplegg for feste i toppen helt siden den ble montert, skriver kommunen på sine nettsider.

Bygget ble satt opp i 1987/88 og har vært eid av Drammen Eiendom KF siden 2013. I 2004 ble det laget ny innkjøringsrampe.

– Drammen Eiendom KF har ikke dokumentasjon fra oppføringen av bygget. Derfor er det ikke mulig å konkludere sikkert om dette er en prosjekteringsfeil eller en utførelsesfeil. I begge tilfeller er det svært urovekkende at rampa faktisk har blitt bygget uten at noen innså at det manglet opplegg i den ene enden, sier daglig leder i Drammen Eiendom KF Gjermund Riise Brekke.

Stengt fremover

Utbedringsarbeidene er nå i gang. Mens arbeidet pågår vil p-huset være stengt.

– Det er omfattende arbeider som skal utføres. Eksakt fremdrift er foreløpig ikke klart, men vi antar at p-huset ikke vil kunne åpnes før tidligst til sommeren, sier Riise Brekke.

Les hele rapporten her