Modum kommune har hatt tilbud om koronavaksinering av innbyggere over 65 år på torsdager den siste tiden. Det er da snakk om andre oppfriskningsdose, det vil si fjerde dose totalt. Dette har blitt gjennomført på smittevernsenteret på Gustadmoen.

– Folkehelseinstituttet råder de som er 65 år eller eldre til å ta en ny oppfriskningsdose med koronavaksine. Dette kommer vi til å fortsette med i september, men alle timene fylles opp, så nå må vi ta en sjau, sier kommunens kommunikasjonsrådgiver, Eivind Kopland.

700 doser

Derfor mobiliserer kommunen og gjennomfører massevaksinering på Søndre Modum ungdomsskole torsdag 6. oktober, etter samme mønster som tidligere. 700 vaksinedoser er bestilt til denne dagen, og frivillige stiller opp som vakter og medhjelpere.

– Vi vil veldig gjerne at man registrerer seg via link på kommunens hjemmeside. Be slekt og venner om hjelp hvis du selv ikke klarer å melde deg på elektronisk. Hvis dette viser seg vanskelig, kontakt vaksinetelefonen, opplyser Kopland.

Han presiserer også at hvis du skal vaksinere deg, må det ha gått minst fire måneder etter forrige vaksinedose, eller eventuelt minst tre uker etter gjennomgått korona.

De som bor på institusjoner eller har hjemmetjeneste, har allerede fått eller vil få oppfriskningsdose 2 via disse tjenestene.

LES OGSÅ: Må utvikle ny vaksine for å få has på de nye variantene: – Arbeides med det