Gå til sidens hovedinnhold

Kjære, kjære sambygding, kjære med-moing

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Det er så mange ting som skulle skjedd her i Modum det første halvåret i 2020.

Vi skulle vært sentrum for hoppverdenen noen dager i mars. Det så mange av oss veldig fram til. Vi skulle hatt gode tilbud på konserter og kino, utstillinger og møter. Mangfold skulle kanskje overskriften på halvåret ha vært.
Slik gikk det ikke og akkurat i dag vet vi ikke når vi er i gang igjen heller. Pandemien som Coronaviruset har skapt vet vi ikke når slutter. Vi vet ikke når vi kan møtes og være sammen igjen, på den måten vi er vant til.
Likevel vet vi mye.

Vi kan låne bøker på biblioteket hvor ansatte setter de ut til avtalt henting i inngangen på Kulturhuset. Bøkene må i karantene etter utlån, men det er helt ok. Modum O-lag legger ut månedens poster – og vi kan allerede hente kart og begynne å «ta» de første.

Bygdeposten, TV-Modum og Radio Modum holder oss orientert om det lokale, nå som før.
Vi har turløyper i skog og mark over hele kommunen. Modum på langs anbefaler vi gjerne. Lokale turer likeså. Gruveåsen, Øya, Øståsen, stiene langs Drammenselva og mange, mange andre steder.
Vi plukker de første hestehovene og blåveisene. Viser dem begeistret fram og lar dem få et lite liv til i eggeglass på kjøkkenbord og i vinduer. Vi ser det gror i hager rundt omkring. Nytt liv, igjen.

Vi kan spille spill, se film og være sammen på mange måter, om vi bare følger helsenettreglene myndigheten har gitt oss. Spørrekonkurranser er spennende og kan lages slik at hele familien kan delta.
Påskerebus i hagen kanskje? Solbading på Øst-Åsen, appelsin på Appelsin-haugen, trappene i Vikersundbakken, Kvikk-Lunsj på Furumo?

Mulighetene er mange og de er svært mange flere enn de vi har nevnt har. Du er selv best til å vite hva som vil gjøre deg godt akkurat nå. Skal du ut på tur kan du gjerne ta med en bærepose og plasthansker å ta opp litt av søppelet med-moingene har kastet. Det vil kanskje gi oss mer livsglede akkurat det å ha det renere i det offentlige rom.
For oss som er kulturpolitikere i Modum har vi gledet oss til den fireårsperioden som nettopp har startet. Vi har lært hverandre litt å kjenne og vi har utvekslet ideer og tanker om det vi kan kalle vårt KulturModum. Det har vært interessant til nå og vi er sikre på at disse fire årene bli slik.

Vi lover DEG som innbygger i Modum, uansett hvor i livssyklusen du befinner deg, at så snart vi har gjort unna denne pandemien skal vi som kulturpolitikere være enda mer på. Synliggjøre eksisterende og nye kulturaktiviteter i Modum.
Kultur gir helse. Det er det liten tvil om. Det finnes mange studier som viser det. Modum er en helsekommune i tillegg til å være en kulturkommune.

Den nye trenden ser ut til å være at vi har adoptert iallfall en av fjellets gode møteregler hit til lavlandet og Modum.
Det er nesten som det er «hilseplikt» i bygda når vi er ute og går tur. Fantastisk! Hils og smil til de du møter du også. Slå gjerne av en prat, bare husk å holde avstand. Ordene bærer. Kanskje vi får en gatetrubadur en dag i Vikersund, Geithus, Åmot, Strandgata eller andre steder. Vi tror de som gir opplevelser også får opplevelser.
Det vi ofte kaller vinn-vinn!

Vi ønsker alle moinger en god påske, en god vår. Vi ser fram til bedre dager, litt mer lik de vi hadde. Samtidig som vi håper at vi da tar med det nye vi nå gjør, dit.

Varm hilsen fra hovedutvalget for kultur, idrett og livsglede i Modum. God påske, godt kultur år!

Kommentarer til denne saken