Gå til sidens hovedinnhold

Kirkerommet er koronastengt – Bygdeposten gir deg likevel søndagspreken

Sogneprest Geir Holberg og kantor Hanna L. Husøien holder gudstjeneste for sin hjemmesittende menighet søndag klokka 11.00

Artikkelen er over 1 år gammel

For å unngå koronasmitte er alle landets gudstjenester avlyst denne helgen. Sammen med Modum menighet gir likevel vi i Bygdeposten deg mulighet for åndelig påfyll. Det skjer direkte søndag kl. 11.

Søndag er kirkens dag, men i en tid der flest mulig skal holde seg hjemme – for å unngå smitte eller ikke spre smitte – har kirkerommet blitt stengt for menigheten. Det betyr likevel ikke at sogneprest Geir Holberg tar fri søndag formiddag.

– Vi tenker at det i en uoversiktlig tid er viktig å kunne holde på noe av det normale. Derfor er vi veldig glade for denne muligheten, sier Holberg.

Sendes direkte

Muligheten han snakker om er en litt annerledes, men likevel ganske vanlig, gudstjeneste fra Nykirke i Åmot – streamet direkte til Bygdepostens abonnenter på bygdeposten.no.

Lokalavisa er nemlig på plass når det ringes inn for internett-gudstjeneste og sender det hele direkte søndag.

– Det blir salmesang, Fader vår og alt menigheten kjenner fra en normal gudstjeneste. Da håper vi selvsagt at flest mulig er med og synger hjemme i sin egen stue, sier Holberg.

Les også

Utsetter alle vårens konfirmasjoner i Modum

Han har med seg Hanna L. Husøien som organist, og kanskje dukker også noen korister opp for å bidra til salmesang i en ellers folketom kirke.

– Dette blir veldig spennende for oss alle. Ingen av oss har gjort dette før, og for egen del er jeg spent på hvor godt jeg klarer å formidle gjennom et kamera, uten at jeg selv ser menigheten. Det føles litt som om jeg skal «leke» prest, selv om det er helt på ekte, sier en spent Holberg.

Korona og Maria

Sognepresten legger ikke skjul på at koronaviruset vil gjøre seg gjeldende også i søndagens gudstjeneste.

– Det er ikke til å komme utenom. Både ved starten av gudstjenesten og antakelig under preken – selv om jeg ikke har skrevet denne ennå.

Men det er selvsagt rom for mye mer i Guds hus.

– Denne søndagen er Maria budskapsdag. Det betyr at det er ni måneder igjen til jul. I denne dagen ligger det et håp. Framtiden er usikker, men håpet er der. Det er en tematikk vi synes passer godt akkurat nå, sier Holberg, som altså peker på koronakrisen.

Les også

Lise flytter begravelsene utendørs på grunn av koronaviruset

Kommentarer til denne saken