Kate Gulbrandsen skal på turné: – Det er mange om beinet og stor kamp om publikum

SKAL SYNGE JULEN INN: Kate Gulbrandsen, Sandra Gulbrandsen, Tomasz Jaworski, Ola Nordli Johansen, Hege Dragerengen, Ole Morten Heien og Øyvind Sæther.

SKAL SYNGE JULEN INN: Kate Gulbrandsen, Sandra Gulbrandsen, Tomasz Jaworski, Ola Nordli Johansen, Hege Dragerengen, Ole Morten Heien og Øyvind Sæther. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kampen om publikums gunst er beinhard, men Kate Gulbrandsen (54) har samlet en gjeng med talenter hun mener kan vinne dem over.

DEL

(Eikerbladet) Kate Gulbrandsen legger ut på juleturné i november, og skal synge julen inn i kirker rundt omkring på Østlandet.

For mens resten av landet sang «Ja, vi elsker» – sang gullstrupen fra Hokksund og gjengen hennes på juleviser. Nissen har også kommet ekstra tidlig i år, og følger nøye med på øvingen fra peisen.

– Jeg har ikke latt være å rydde etter julen, Nissen ble satt fram som en markering da vi startet, avklarer Ola Nordli Johansen som huser gjengen én gang i uka.

– Stor drøm

Gulbrandsen er kjent for sitt gode humør, flotte sangstemme og ikke minst MGP-seieren i 1987 med låten «Mitt liv». Denne gangen er tittelen «Min jul», og nå ønsker hun å assosieres med høytiden.

– Dette har jeg hatt lyst til å gjøre i mange år, sier Gulbrandsen til Eikerbladet.

Hennes nye «juleband» består av sju medlemmer som spiller flere instrumenter hver og synger.

– Så det er ikke bare jeg som skal synge! sier Gulbrandsen.

Ole Morten Heien og Tomasz Jaworski spiller hun i band med fra før av. Ola Nordli Johansen har blant annet vært lydmannen hennes i seks år, og spiller flere instrumenter.

Hege Dragerengen og Øyvind Sæther driver selskapet «SoundShape», og til slutt har hun også med seg datteren sin Sandra Gulbrandsen, som skal synge én sang sammen med moren.

MOR & DATTER: Sandra Gulbrandsen (18) har fulgt i morens fotspor og skal være med på turné. På gitar ser du Øyvind Sæther.

MOR & DATTER: Sandra Gulbrandsen (18) har fulgt i morens fotspor og skal være med på turné. På gitar ser du Øyvind Sæther. Foto:

LES OGSÅ: Møt gjengen fra «Diggihjelpen»: – Vi skal få de eldre på nett!

God kjemi

– Ikke alle kjente hverandre fra før, men heldigvis har vi god kjemi. Det er ikke alltid en selvfølge, sier Gulbrandsen og gliser til gjengen som sitter med bursdagshatter og feirer Heien.

De forteller at dette er noe de har prøvd å få til i mange år, men når alle har fulltidsjobb har det ikke vært like lett.

Nå har de bestemt seg for å satse, og hvis turneen blir en suksess – satser de igjen neste år og.

– Dette er vårt pilotprosjekt. Vi skal innom 13 kirker fra Sandefjord til Hamar. Vi skal så klart også i Haug kirke her i Hokksund, sier Dragerengen som holder styr på hele opplegget.

Saken fortsetter under bildet

GODE VENNER: Det er Ole Morten Heien (i midten) som har bursdag, og det blir feiret med kaffe og kake.

GODE VENNER: Det er Ole Morten Heien (i midten) som har bursdag, og det blir feiret med kaffe og kake. Foto:

LES OGSÅ: «Aukustisk i Eiker» feirer treårsjubileum – Tor Fredrik har trukket i trådene siden starten

Mange om beinet

Det finnes alt mange anerkjente artister som dukker opp hver jul, og som har et trofast publikum.

– Det er mange artister som har julekonserter, men vi ble lettet da vi så at folk kjøpte billetter allerede i sommer. Kate er så energisk og skiller seg veldig ut. Ofte kan julekonserter bli litt melankolsk, men med oss blir det glede, sier Dragerengen.

De skal synge på både engelsk og norsk – og Gulbrandsen skal også synge noen julelåter hun har skrevet selv.

– Det er mange om beinet, og en stor kamp om publikum. Men vi har ikke prøvd å kopiere noen, og det blir ikke noe bjelleklang-greier. Ikke at det er noe galt med det da, flirer Gulbrandsen.

Men de har fått bekreftelse på at de har satt sammen en skikkelig julekonsert, selv uten hjelp av klisjeer.

– Naboene begynte å lure da de hørte vi sang julesanger midt på sommeren, sier Nordli.

ØVER: Fra høyre: Hege Dragerengen, Sandra Gulbrandsen, Kate Gulbrandsen, Øyvind Sæther, Ola Nordli Johansen og Ole Morten Heien.

ØVER: Fra høyre: Hege Dragerengen, Sandra Gulbrandsen, Kate Gulbrandsen, Øyvind Sæther, Ola Nordli Johansen og Ole Morten Heien. Foto:

LES OGSÅ: Her møtes alle 5.-klassingene i Øvre Eiker: – Vi skal vinne!

Send tekst og bilder «

Har du en god historie, eller opplevd noe spennende du vil dele med Bygdepostens lesere? Hjelp oss å dekke hele Midtfylket!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken