Svarverud tok opp spørsmålet i en interpellasjon fordi hun har fått signaler om at bygdefolk lurer på om det er planlagt aktiviteter ved museet i sommer.

Hun minnet samtidig om at kommunestyret bevilger over 700 000 kroner årlig til museet.

Ordfører Kari Ask kvitterte med å opplyse om årets program. Dette programmet imponerte ikke Svarverud.

Uvisst om utstilling

- Jeg synes det er tragisk å se hvor lite som foregår der. Jeg kan ikke forstå at kommunen synes det er ålreit med så lite tilbud, uttalte hun, og viser til at museet kun er åpent for publikum i helgene i sommer.

Gruppebestillinger kan tas imot utenom helg.

Utstilling i det blå

I tillegg er kontoret helt stengt i fem uker på grunn av ferie, ifølge et skriv fra museet. I dette skrivet står det også at dato for åpning årets utstilling «Fra korn til mjøl» ennå ikke er fastsatt. Denne er det den frivillige organisasjonen Museets venner som skal stå for, og ikke administrasjonen ved museet.

- Det er betenkelig at utstillingen lesses over på Museets venner, uttalte Svarverud fra talerstolen i kommunestyresalen.

Kari Ask påpekte at Sigdal museum er en del av stiftelsen Buskerudmuseet, og at Sigdal kommune derfor ikke har noe med driften å gjøre.

Samtidig opplyste hun at kommunens samlede tilskudd på 760 000 kroner går til alle avdelingsmuseene i Sigdal. 390 000 av disse går til kunstnerhjemmene, mens 370 000 går til Folkemusikksenteret, Sigdal museum, Tveitensamlingen og Eggedal Mølle.

LES OGSÅ: Museumsledere i opprør

IKKE ENIGE: Marit Svarverud (t.v.) ble ikke imponert over ordfører Kari Asks svar. Foto: Boel Kristin Støvern