Kaos i kommunestyret

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Mandag denne uken klokken 10 satte jeg meg i godstolen foran TV-en for å følge overføringen av kommunestyremøtet.

Aldri i mitt lange liv i modumpolitikken, og som kommunestyrerepresentant, har jeg opplevd maken til kaos i et kommunestyre som det jeg var vitne til 11. mai.

Saken om fotballbaner og klubbhus på Skredsvikmoen startet i formannskapet 2. mars i år. Der var det stor enighet om å utarbeide en helhetlig utviklingsplan for Skredsvikmoen.

Til neste møte i formannskapet 27. april endret imidlertid flertallspartiene SP, H, FrP og KrF sitt eget forslag og utsatte denne bestillingen til 2021. Så skulle saken om fotballbaner løsrives fra den helhetlige planen og behandles raskt.

Arbeiderpartiets forslag om at kommunens økonomiske bidrag skal begrenses til 2,9 millioner kroner og samtidig ikke påvirke prioritering av spillemiddelsøknader, ble imidlertid enstemmig vedtatt.

Så kommer saken til kommunestyret 11. mai. Der skroter SP, H, FrP og KrF det de var med på å vedta enstemmig i formannskapet noen dager tidligere! Jeg må gi honnør til Venstre og Ole Martin Kristiansen som brøt med sine flertallspartier og fremmet et utsettelsesforslag.

Dessverre falt dette forslag med 17 mot 18 stemmer. I kommunestyret fremmer så SP et forslag om at disse 2,9 millionene skal «følge med» over til Skredsvikmoen. Ytterligere en ny formulering som, om mulig, skapte enda mer kaos. Jeg har aldri opplevd maken til vingling!

Ordføreren har ikke lykkes med å få en god demokratisk behandling av saken helt fra den startet tidlig i år. Kommunestyret 11. mai varte dessuten i hele sju timer. For både nye og gamle politikere er jeg bekymret for at disse går lei av politikken, hvis dette skal være måten politiske saker skal behandles på.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken