Gå til sidens hovedinnhold

Kanskje det kan dempe konfliktnivået noe

Artikkelen er over 1 år gammel

Jeg mener at det var en riktig avgjørelse å kjøre løyper før helga- sjøl om jeg ser at dette ikke er uproblematisk.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Laagendalsposten)

Jeg synes leder av Blefjell Løypeforening, Tore Bjerknes, har en riktig tilnærming til saken der han oppfordrer til å være rause i den spesielle situasjonen viruset har brakt oss i. Også ordfører Garås synes jeg har en riktig holdning ved å se viktigheten av at lokalbefolkningen får et godt tilbud med å komme seg ut på ski.

Det er nå åpnet for at folk som bruker løypene på dagstur vippser et beløp. Dette virker mer rettferdig da de lokale kan bidra med støtte også til noe hytteeierne i utgangspunktet betaler. Kanskje det kan dempe konfliktnivået noe.

Jeg må jo imidlertid innrømme at det er litt skremmende at vi har kommet så langt at en hytteeier vil være anonym når han ytrer seg i frykt for å bli tatt dårlig imot neste gang han kommer på hytta.

Sjøl har jeg nærmest blitt «idiot-erklært» på Lps FB-side av folk som ikke har fått med seg poengene mine i mitt forrige innlegg. Dessverre viste det seg at jeg hadde rett med at de «rufsete» løypene fort kunne føre til skader: Jeg har fått melding om en brukket arm og flere som falt stygt i de isete og ruglete spora.

Når det gjelder påsken, tror jeg det slik forholdene ser ut til å bli med nattekulde, vil være klokt å kjøre noe løyper. Da vil Kongsbergs og Flesbergs befolkning ha et godt tilbud i disse Korona-tider.

Andre vil helt sikkert gå utenom løypene og være mer tilfreds med det! God og annerledes påske!

Kommentarer til denne saken