– Det var en dag vi fikk en propp, da vi hadde stans i en heis. Men vi fikk løst opp ganske raskt og folk spredde seg ut over resten av anlegget, sier Kristian Medalen ved Haglebu skisenter.

Mye folk

Han kan se tilbake på en suveren jul. Etter først ikke å ha snø i det hele tatt kom det så enorme mengder at det knapt var mulig å håndtere alt.

Til slutt ble det imidlertid åpning av bakken, og folk har trukket til fjells i større antall enn noen gang tidligere.

– Det ser vi på tallene fra brøyting og ikke minst vann og avløp. Det har aldri vært så mye folk i fjellet som romjula og nyttårshelga, sier Medalen til Bygdeposten.

(Saken fortsetter under)

Blide fjes

Strenge koronarestriksjoner og begrensninger på antall gjester innendørs til tross: Smilene har vært mange inn i det nye året.

– Jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger fra folk som er glad for å kunne stå på ski, og samtidig føle at smittevernet blir overholdt.

– Måk hyttetaket

I terrenget på Haglebu er det nå alt fra 70 til 130 centimeter snø. På enkelte hyttetak har det blitt målt helt opp mot 160 centimeter.

– Jeg må oppfordre alle som ikke allerede har gjort det, særlig de med eldre hytter, om å måke taket nå. Etter hvert som dette pakker seg vil det bli svært vanskelig å ta igjen, sier Medalen.