Gå til sidens hovedinnhold

Johaug tok NM-gull nummer 15 i suveren stil – Fossesholm ble nummer tre

Therese Johaug gjorde som vanlig i en krevende NM-løype: Satte full fart fra start og gikk alene til mål som vinner. Heidi Weng viste styrke og tok sølvet.

(Drammens Tidende)

Johaug jubilerte med sitt 15. NM-gull da hun vant fellesstarten med skibytte med over et minutts margin ned til Weng. Junior Helene Marie Fossesholm tok bronsen.

– Herlighet, det er kaldt i dag, sa Johaug til NRK før hun gikk løs på skiathlon-rennet i NM i Granåsen. Kanskje var det for å gå seg varm Johaug rykket fra feltet allerede i første motbakke.

Johaug så seg som vanlig aldri tilbake og gikk fellesstarten som en intervallstart. Da hun kom inn til skibyttet hadde Johaug et drøyt halvminutt ned til en jagende kvartett i Weng, Anne Kjersti Kalvå, Silje Øyre Slind og Marte Skaanes.

Stortalentet Fossesholm var bare drøyt 20 sekunder bak den kvartetten ved skibyttet, og hun gjøv løs på skøytedelen med mål om pallplass.

Etter å ha fått av seg klassiskskiene, hadde Weng også fått nok av å ligge i gruppe. Hun skrudde opp farten og gikk som ensom toer bak suverene Johaug, mens Fossesholm tok grepet om bronsen med en god skøyteetappe.

Kalvå meldte seg på i VM-diskusjonen med en sterk fjerdeplass.

Margrethe Bergane kom på ellevte plass. Bak henne kom Sophia Laukli på 13. plass og Tiril Liverud Knudsen på 14. plass. Karoline Madsen kom på 25. plass.

Kommentarer til denne saken