Min erfaring med å være en arbeidssøker er at man ikke blir prioritert hvis man ikke har høyere utdannelse.

Jeg har selv søkt mange jobber, sikkert over 30 jobber, og ikke fått et eneste svar. Jeg veit med meg selv at jeg mestrer alt bare man får opplæring, jeg er lærevillig og flink til å stå på, men det får man aldri fram i en søknad.

Hadde bedriftene tatt seg tid til å kontakte oss uten utdannelse og tatt en prat med oss, så hadde de nok fått et annet inntrykk enn at vi ikke kan noe.

Jeg sier ikke at alle bedrifter er sånn, men veldig mange er det. Jeg og veldig mange kan vise til god erfaring, men bedrifter ser ikke på dette. Jeg mener erfaring sier mye mer enn det å ha høy utdanning!

Selv har jeg jobbet i serviceyrket i over fem år, og enda må jeg ha en utdannelse for å sitte og ta telefoner, og ta imot kunder. Jeg er ikke bra nok siden jeg ikke har gått lenge på skolen.

Det finnes så mange flinke og gode mennesker i denne verden som virkelig vil jobbe, men som ikke får sjansen til det, fordi bedrifter ikke har troen på oss.

Jeg håper bedrifter endrer dette og vil gi alle en sjanse!

Når jeg leter etter ledige stillinger på Finn.no, eller hos Nav, er 80 prosent av bedriftene ute etter folk med høyere utdanning. Det gjør at jeg og veldig mange andre ikke tør å søke på disse jobbene.

Da står man uten jobb i lang tid.

Det er mange om beinet på de jobbene hvor man ikke trenger utdannelse, og da er det den ene prosenten som får den.

Hva da med de andre prosentene? De står stadig uten jobb fordi man til slutt ikke tør å søke, fordi man føler seg ikke bra nok.

Vi unge må få en sjanse til å vise hvem vi er og hvor flinke vi kan bli i en jobb. Ikke legg et press på at man må være høyt utdannet. Da er det kanskje flere unge som tør å vise hva de kan og søke på jobber de mener selv hadde passet dem!