Gå til sidens hovedinnhold

Jarle og Kjersti solgte for 300.000

– Prisen ble i overkant av det vi hadde våget å drømme om, innrømmer Jarle Finsrud og Kjersti Engebretsen Finsrud som fikk 300.000 kroner for travhesten Max Orlando på Klasseløpsauksjonen på nett fredag kveld.

Det har vært tradisjon for unghestauksjon i forbindelse med Klasseløpshelga på Bjerkebanen, men koronapandemien og restriksjoner har gjort at auksjonen i fjor og i år har blitt «nettauksjoner».

Trioen Kjersti Engebretsen Finsrud, Jarle Finsrud og Ulf Roger Engebretsen fra Wahlshaugen i Vikersund ville selge ettårige Max Orlando og var naturligvis spent på hva kjøperne ville betale for hesten.

Prisen endte på 300.000 kroner og kjøper var vestfoldingen Stian Hallenstvedt etter en ganske intens budkrig.

– Det var spennende å følge med på – og prisen ble høyere enn vi hadde våget å drømme om, innrømmer trekløveret dagen etter.


Debuterer 22. september

Max Orlando er født i 2020. To år tidligere fødte mamma Maxmara – ei travhoppe som selv vant åtte løp og travet raske 1.11.4 i løpsbanen, og som Engebretsen og Finsrud kjøpte fra Sverige på nettauksjon – sitt første avkom. Det ble ei hoppe som bærer navnet Maxmaharaj og som forbereder sitt aller første løp.

– Hun ble sendt til «hestebarnehage» i Rogaland hos Lisbeth Hansen og Kenneth Handeland. Sistnevnte er travtrener og har hatt ansvaret for Maxmaharajah hele veien. Vi har vært veldig bevisste og gitt både hest og trener god tid, men tidlig i august gikk hun prøveløp på 1.18.5 og rapportene fra Forus er at hun ga et godt inntrykk. Handeland planlegger at hoppa skal debutere 22. september. Det blir spennende. Vi gleder oss til det, sier Kjersti, Jarle og Ulf Roger.


Nye håp

I sommer kom enda et føll med Maxmara som mor til verden; et hoppeføll med Revenue som far. Mor og datter beiter grønt gras med usikt til både Øståsen og Tyrifjorden. På gården finnes også kaldblodsføllet Sagas Viking med Tangen Saga som mor og Järvsöviking som far.

– Det er våre framtidshåp. Det er Klasseløpsauksjon igjen om et år. Om Max Revenue og/eller Sagas Viking skal tilbys for salg der gjenstår å se, forteller Kjersti Engebretsen Finsrud, Jarle Finsrud og Ulf Roger Engebretsen fra Vikersund.


Kommentarer til denne saken