(Avisa Nordland): Jacob Katralen (19) satte hele bestillingssystemet til Burger King Bodø i kne da han bestilte 100 cheeseburgere på én gang.

– Vi var litt småsultne, og så fikk jeg og noen kompiser en idé om å bestille 100 burgere fordi muligheten var der, sier Katralen, til latter fra kompisgjengen.

– Man må gripe muligheten når man har den, legger han til, kjapp i replikken.

– Overraskende billig

De trodde først ikke det gikk an å bestille 100 burgere på én gang.

– Det gikk egentlig an å bestille maks ni om gangen. Men vi fant ut at om vi la til ni, og fjernet sylteagurk på den ene, og gjorde det på nytt, så var det akkurat som om det ble en ny ordre. Vi mistet tellingen etter at vi gjorde det ti ganger. Men det er den lengste kvitteringen fra Burger King jeg har sett i hele mitt liv.

Kompisgjengen ble overrasket over prislappen.

– Det var overraskende billig. Det ble bare en 2.000-peising. Det var verdt pengene, vi har jo mat i 14-dager nå, ler han.

Ikke kjørbar, men brukbar

Etter å ha spist det de selv ville ha, delte de ut burgere til forbipasserende og kjenninger.

– Vi har vel spist rundt ti stykker, og gitt bort litt til folk vi har møtt på veien.

Gjengen er i skrivende stund ute og kjører tur.

– Det var vel en idé som kom mens vi satt hjemme og var litt smådårlige etter fylla i går, forteller Katralen.

Festen på lørdag var artig, forteller de. Katralen har nemlig nylig kjøpt seg en Lamborghini.

– Jeg kjøpte den for noen dager siden, men så var den kaputt. Så den er ikke kjørbar. Vi må jo gjøre det beste ut av det, så i går mikset vi drinker i spoileren, sier den ferske Lambo-eieren.

Hamburgini

Nå har han lagt burgerne på Lamborghinien sin og kalt den lamburgini, eller hamburgini. Det er bare å velge sitt favoritt-kallenavn. Videoen av det gikk rett ut på TikTok.

– Det er inspirert av en artigkar på TikTok, som også har en Lamborghini. Det er jo en kvalmende bil, så det er artig å gjøre sånt. Og så kan vi vise at man kan ha det artig med dyre biler også, uten at man trenger å være et dra-til-tryne, sier Katralen i fullt alvor, til latter fra kompisene.

– Trodde ikke det gikk an

På Burger King måtte de stenge for flere bestillinger da de fikk inn Katralens ordre. De var akkurat ferdige med kjempe-ordren da Avisa Nordland stakk innom.

– Nå kan andre folk bestille, så nå er det i gang igjen, sier skiftleder Nikolai Falch (23).

Selv betjeningen på Burger King ble overrasket over at det i det hele tatt gikk an å legge inn en så stor ordre.

– Vi ble overrasket. Vi trodde ikke at det gikk an! Vi måtte spørre daglig leder om det, ler skiftleder Filmon Arefe (19).

Han forteller at søndager, til tross for at det er den tradisjonelle «dagen derpå», vanligvis er rolig. Dermed ble de fort underbemannet da de fikk inn den svære bestillingen.

– Det var ikke fullt nedstengt, fordi vi kan ikke stenge bestilling via app. Men kassa og betalingsautomatene her inne ble stengt. Nå er vi i gang igjen, sier Arefe lattermildt.