Gå til sidens hovedinnhold

Inger skal lede Ringeriksregionen – med Modum og Krødsherad

Inger Kammerud (60) er tilsatt som koordinator for den nye Ringeriksregionen. Fra nyttår er også Modum og Krødsherad med der.

Hun kommer fra stillingen som byplansjef i Ringerike kommune. Kammerud har tidligere vært seniorrådgiver og prosjektleder i Jernbanedirektoratet, og har erfaring som kommunalsjef i Lunner kommune og som senioringeniør og prosjektleder i Statens vegvesen. Det opplyser Modum kommune i en pressemelding.

Modum og Krødsherad ble med fra nyttår

Kammerud skal da lede og koordinere regionsamarbeidet hvor Modum og Krødsherad ble medlemmer fra 1. januar.

Interkommunalt politisk råd for Ringeriksregionen er et samarbeid mellom kommunene Hole, Jevnaker, Modum, Krødsherad og Ringerike, og ble med vår inntreden fra nyttår utvidet fra tre til fem kommuner.

– Vi har store forventninger til dette samarbeidet, og er glad for at vi har fått på plass en koordinator som jobber med dette på fulltid. Dette vil kunne sette ytterligere fart på flere områder, ikke minst i det viktige arbeidet med samferdsel, sier Modum-ordfører Sunni Grøndahl Aamodt.

– Vi har blitt tatt godt imot, og det virker som om Krødsherad og Modum virkelig er ønsket inn i samarbeidet. Dette er en spennende region med mange muligheter, sier Krødsherad-ordfører Knut Martin Glesne.

Profilere regionen

Inger Kammerud får et ansvar for å profilere regionen som et attraktivt boområde, arbeidsmarked og opplevelsesregion, og være en aktiv pådriver for en helhetlig samfunnsutvikling for alle kommunene i regionen, står det i pressemeldingen.

Sammen med regionrådet skal hun sørge for strategiutvikling med fokus på morgendagens utfordringer i hele regionen.

Hun vil være i en i tett dialog med ordførere og rådmenn i gode prosesser slik at hensynet til de folkevalgte organer i hver kommune, innbyggere og næringslivet blir ivaretatt i hele regionen.

Kammerud vil ha kontorsted på Universitetet i Sørøst-Norge i Ringerike.

LES OGSÅ: Se søkerlisten! Disse vil bli ny regionkoordinator

Kommentarer til denne saken