Gå til sidens hovedinnhold

– Ingen planer om å avlyse skiarrangement

Artikkelen er over 1 år gammel

Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding mandag kveld.

Raw Air

Mandag formiddag kom det fram at Skisprinten i Drammen og Holmenkoll-helgen kunne bli avlyst på grunn av korona-viruset. Det siste vil fort også kunne påvirke Raw Air-finalen i Vikersund.

– I øyeblikket har vi vurderinger av store arrangementer i sin alminnelighet, men det er ikke nå fattet noen konklusjon på det, sa fagdirektør i Helsedirektoratet Svein Lie på en pressekonferanse.

På spørsmål om det er aktuelt å avlyse onsdagens skisprint og helgens skirenn i Holmenkollen, svarte han at de vurderer det nå.

– Når blir den konklusjonen tatt? ble det spurt.

– Det må skje i løpet av få dager, men det er ikke tatt en konklusjon nå.

– Avlyses ikke

Mandag ettermiddag skriver imidlertid Norges Skiforbund i en pressemelding at det ikke er planer om å avlyse skiarrangement i Norge.

– Det foreligger ingen konkrete planer om å avlyse arrangementer på ski i Norge, skriver de.

– Norges Skiforbund følger utviklingen av coronaviruset (COVID-19) nøye og baserer seg på løpende informasjon, risikovurdering og anbefalinger som gis fra norske helsemyndigheter via Folkehelseinstituttet. Vi har i tillegg kontakt med lokale myndigheter. På nåværende tidspunkt gjennomføres alle arrangement som planlagt, sier medisinsk ansvarlig i Norges Skiforbund, Ola Rønsen i pressemeldingen.

Les også

Rennlegen frykter ikke Korona-avlysning

Viktig med god hygiene

Norges Skiforbund har oppfordret alle arrangører, utøvere, støtteapparat og tilskuere til å følge Folkehelseinstituttets vaner for å forebygge smitte.

God hygiene, bruk av antibac og rengjøring av offentlige områder blir ekstra viktig i tiden framover, skriver skiforbundet i pressemeldingen.

Medisinsk ansvarlig i NSF, Ola Rønsen, har tidligere påpekt at det er trygt å konkurrere så lenge man er frisk og ikke har vært i nærkontakt med folk som er smittet.

Hører på helsemyndighetene

Skisprintsjef Arne Madsen sier til Drammens Tidende at de forholder seg til rådene fra helsemyndighetene, og hører på det de sier.

– Vi har ikke fått noen signaler fra helsemyndigheter om at det ikke blir Skisprint, tvert om. Skisprinten planlegges som vanlig gjennomført, skriver han i en SMS til Drammens Tidende.

Kommentarer til denne saken