Gå til sidens hovedinnhold

Ingen nye smittetilfeller etter 41 nye tester: Men Ester får ikke åpne dørene enda

Alle mottatte prøvesvar er bekreftet negative i Sigdal.

Det er ikke meldt om flere smittetilfeller i Sigdal det siste døgnet. Det er nå en uke siden siste smittetilfellet ble meldt.

Torsdag ble det tatt 41 tester. Alle mottatte prøvesvar er bekreftet negative, skriver kommunen i en pressemelding.

– Siste rutinemessig testing av brukere og ansatte i hjemmetjenesten skal skje kommende mandag. Dersom prøvesvarene på denne testen også er negative, kan vi anse å ha slått ned dette smitteutbruddet, sier beredskapssjef Henrik Mørch.

Det planlegges for normalisering av drift ved hjemmetjenesten i løpet av neste uke dersom prøvesvarene etter mandagens testing også er negative. Kriseledelsen vil sørge for oppdatert informasjon når dette foreligger.

Går til gult nivå

To personer er fortsatt i isolasjon og åtte personer er i full karantene.

Gladmeldingen til alle ungdomsskoleelevene, er at Sigdal ungdomsskole driftes på gult nivå ra og med mandag 8.februar.

30 ferdig vaksinert

Vaksineringen går sin gang. Torsdag fikk 16 personer sin første vaksinedose. Totalt har 108 personer i Sigdal fått det første stikket, og 30 har fått sin andre dose.

– Vi forventer seks nye hetteglass med vaksine neste uke, som gir minst 30 doser. Fordeling av vaksiner skjer i tråd med nasjonale retningslinjer. Vi kommer tilbake med mer informasjon om fordeling i løpet av neste uke. Vaksinasjonsteamet vil kontakte den enkelte direkte, sier Mørch.

Holder igjen på besøk

Selv om regjeringen annonserte onsdag denne uka lettelser av besøksrutiner på blant annet sykehjem, har kriseledelsen i Sigdal bestemt seg for å holde igjen.

– Det er viktig at vi er sikre på at pågående smitteutbruddet er slått ned, og vil derfor utarbeide nye besøksrutiner i henhold til ny nasjonal veileder i løpet av neste uke. Det betyr at gjeldene besøksforbud fortsatt opprettholdes gjennom helgen og inn i neste uke. I omsorgsboliger og på eldresenteret er det lettet litt på besøk for de nærmeste etter avtale med tjenesten, opplyser Mørch.

Kommentarer til denne saken