Gå til sidens hovedinnhold

Ingen karantene – ingen testing

Smittesporingsteamet i Modum har avsluttet kartleggingen etter «koronabussens» opphold på Tyrifjord hotell. Særdeles gode smittevernrutiner, er konklusjonen.

I en melding på Facebook roses Tyrifjord hotell opp i skyene av Modum kommune, for måten de har håndtert smittevern.

Da kommuneoverlegen i Modum fikk beskjed fra Folkehelseinstituttet onsdag, satte hun umiddelbart smittesporingsteamet i sving.

Undersøkelsene har vist at reisefølget ikke besøkte andre steder i Modum enn Tyrifjord hotell. De ankom til middag tirsdag kveld og reiste etter frokost onsdag formiddag.

Gode rutiner

Det var ett følge/kurs/samling på hotellet samtidig, men disse ble servert i et annet rom på hotellet.

– Rutinene på Tyrifjord hotell har vært særdeles gode. Det har blant annet ikke vært servert mat fra buffet. Hotellet har fremskaffet lister over hvem som har vært på jobb, og i hvilke gjester de har vært i kontakt med. Og nøkkelkort har blitt levert i en konvolutt til følgets reiseleder. Det er ingen tvil om at hotellets gode rutiner har minimert sjansen for at smitte har blitt spredd, sier ordfører Sunni Grøndahl Aamodt i innlegget.

Ingen testing eller karantene

Smittesporingsteamet i Modum har avsluttet kartleggingen, og konkludert at det er liten grunn til å tro at smitte har blitt spredt videre. Det er også et faktum at det ikke er oppdaget smitteutbrudd i perioden i uken siden følget forlot Modum. Dette er med på å sannsynliggjøre at en har klarte å forhindre et lokalt smitteutbrudd.

Kommuneoverlege Beate Smetbak sier at kartleggingen i forbindelse med pensjonistgruppens opphold på Tyrifjord hotell viser at det er ingen nærkontakter.

– Ingen må i karantene og ingen må testes, sier en imponert og fornøyd kommuneoverlege.

Kommentarer til denne saken