Idrettens tekstilinnsamling og utsetting av konteinere i Modum

Idrettens Tekstilinnsamling, Åmotsenteret

Idrettens Tekstilinnsamling, Åmotsenteret Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ad Bygdepostens innlegg om innsamling av tekstiler som skal komme barn og unge til gode ut i Distrikts-Norge.

Jeg viser til vedlagte info som vi alltid gir på fotball.no når vi har fått i gang innsamlingen ved å ha fått tillatelse av butikkene og kommunen til å sette ut containere. Info gir vi enten telefonisk eller på e-post til klubbene på fotball.no.

Grunnen til at vi gjør det på denne måten er at vi i 2016 ved at vi forsøkte å avtale med forskjellige, lokale idrettslag først opplevde at de antakelig på grunn av at de ikke hadde dugnadskapasitet, eller at de ikke så verdien i dette, ikke kom i gang med å lage avtaler med forretningene.

Totalt fikk vi satt ut bare på 20 plasser over hele Norge på denne måten i 2016. Derfor startet jeg dugnadsvirksomheten ved å kontakte folk jeg kjente fra mitt tidligere liv som toppspiller i alle distrikter i Norge. Jeg fikk info om hvilke idrettslag som var i kommunen og hvilke butikker som var i kommunen. Jeg reiste da land og strand rundt og fikk først tillatelse av en eller to butikker i kommunen for deretter å ta kontakt med en klubb som butikken ønsket for å høre om de var interessert. Hvis de var interessert kom det et kontraktsforslag fra UFF. På denne måten har vi ikke noe problem med å få ut ca. 20 containerplasser i måneden. Jeg satte ut på 120 plasser i 2016 og vi nærmer oss nå 500 plasser i dag. Og vi har delt ut ca. ti millioner til barn og ungdom i distriktene på denne måten inntil nå. Enkelte idrettslag har over 100.000 kroner i året i inntekt på dette. De trenger bare å åpne en bankkonto.

Som tidligere revisor har jeg vært med å bygge opp rutinene rundt opplegget vårt som nå fungerer veldig bra. For første gang opplever jeg kritikk av dette opplegget – noe av skylden legger jeg nok på avisen Men jeg kan love at dette er seriøst og UFF som er en seriøs veldedig organisasjon med statsautorisert revisor gjør en kjempejobb (det er egentlig de og butikkene som skal ha heder her). Vi som er dugnadsarbeidere reiser bare rundt i bygdene og hilser på gamle kjente samtidig som vi skaper kontakt mellom forretning, UFF og til slutt de forskjellige foreningene som ønsker å være med – men husk at vi dugnadsarbeidere ikke er opptatt av hvilken den lokale forening er bare de har fotball på agendaen for da vet vi at vi når bredden i barneidretten.

Vi dugnadsarbeidere får dekket bilutgifter og matutgifter og har som privilegium å få besøke hele Norge. Alt som har med penger og avtaler å gjøre går via UFF. Derfor er det viktig for oss og barna i distriktene at vi alle er positive slik at vi kan beholde dette som vi nok må kalle for UFF – prosjektet. Samtidig som vi nå er i gang med å registrere Dugnadsforeningen som forening i Brønnøysund. Til nå har nok dette vært mye meg, men jeg hadde håpet i dette året at jeg ikke bare fikk med meg venner og bekjente i distriktet når jeg reiste rundt, men at vi fikk faste dugnadsarbeidere bosatt i forskjellige distrikter i Norge.

Jeg skjønner som sagt at det har vært litt turbulent med kontakt og at både UFF og vi har hatt litt problemer i disse koronatider. Derfor skjønner jeg selvsagt at idrettsledere kan være litt spørrende. Men jeg hadde håpet at dere kunne ringt det telefonnummeret som står på containerne så hadde dere fått info istedenfor å gå til avisen. På sistnevnte torsdag gjorde vi oss ferdig med utkjøring av containere i deres distrikt som omfattet øvre deler av Eiker, og jeg satt og registrerte plasser, navn, telefon og e-postadresser på fredag. Jeg begynte å ringe rundt og sendte e-poster til de jeg ikke nådde da jeg oppdaget at jeg hadde fått et telefonnummer inn på telefondisplayet mitt.

Det viste seg å være fra Bygdeposten og jeg ante at dette var noe negativt. Det kommer sjelden noe positivt fra journalister. De hadde holdt på med denne saken i sikkert en uke når de begynte å ringe meg og jeg fikk se et sitat som de hadde skrevet på mine vegne og som jeg ikke fikk mulighet til å korrigere. Når et sitat skrives av en annen som har uttalt seg så må det nødvendigvis bli noen feil og mangler. Dessuten så mener jeg at jeg har krav på å korrigere. Jeg er en gammel pensjonist og må innrømme at jeg ikke har sansen for nåtidens journalistikk. Og når det ikke er krav om samtidig kontradiksjon så må det bli konflikter.

Jeg håper at dere som jeg nå har kontaktet via fotball.no på telefon eller e-post vil bli med på prosjektet og kan love dere av erfaring med sånne distrikter som deres at det vil bli lastet ned mye tøy og mange penger til barn og unge.

Dugnadsforeningen som er under etablering ønsker å jobbe med dugnad og ikke konflikter – så hvis det skulle være noe dere stusser på så kontakt meg på telefon 90620167 eller på det telefonnummeret som står på konteineren.

P.S. Vi kan love at formaliteter vil komme raskere på plass når åpningen etter koronatiden nå er i gang. Blant annet så vet jeg at UFF har hatt problemer med mangel på folk til innsamling, sortering og levering av tøy denne perioden. Samtidig har de også utbetaling for kvartal 2 i juli måned. Vanligvis tar det ikke mange dagene før informasjon og kontraktsforslag er på plass i klubbene. Ingen klubb har til nå svart nei til prosjektet.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken