– Det har vært et veldig spesielt, men flott år, så vi ville gi noe tilbake til lokalsamfunnet, forteller Ida, som fikk sin Even tidligere i sommer.

– Jula er jo den koseligste tida på året, så vi tenkte at nå som vi sitter på gård med god plass måtte vi gjøre noe ut av det, forteller hun. Even fortsetter:

– Så her blir det julegrøt og julesaft og julegløgg, og julenissen er booka i god tid, så alle små som kommer skal få hilse på mannen med skjegg, og få seg en liten godtepose. Det blir også mulighet til å få seg en tur med hest og kjerre for de som vil det, sier han.

Fra politietterforsker til fulltids bondefrue med båsfjøs og ysteri

Et idyllisk, hektisk år

Året som har gått har vært hektisk for de nygifte, som tok over Eiker gårdsysteri og Toppenhaug samdrift forrige vinter.

Som vinnere av konkurransen Traktorbryllupet, i regi av Nellemann Machinery, fikk de som kjent låne en Kubota M6, som skal hjelpe de i gang med den tøffe, men idylliske tilværelsen som bønder. For som Even pleier å si: Norsk landbruk er beinhardt arbeid, men verdens fineste arbeidsplass.

Og tidligere i november vant de jammen gullmedalje for osten Holtefjell Ung Eiker, og bronsemedalje for Mutschli Eiker under World Cheese Awards, noe man trygt kan si er en god start på den nye tilværelsen.

Gleder seg til jul

Nå gleder de seg til julefreden kan senke seg, og til et nytt år med mange planer for driften av robotfjøset og det tilhørende ysteriet.

Men først: Julegrantenning med hele bygda på besøk.

– Ja, vi håper virkelig så mange som mulig tar turen. Både for å feire at adventen begynner, og for å bli litt kjent! Det er jo langt mellom husene her ute, så vi tenkte det ville være veldig hyggelig å samles og hilse litt på, sier Ida.

– Og her gleder unga seg til å få besøk, så nå håper vi bare så mange som mulig tar turen, for dette her blir årets jule-happening, avslutter Even med et smil.

Arrangementet er gratis, og åpent for alle.