Ida Ramona Skaslien fra Krødsherad går på Ringerike videregående skole. Hun er avhengig av å ta buss for å komme seg til skolen. Nå er hun lei av å ha en unødvendig lang dag fordi skolen og Brakar ikke samkjører tidene. Problemet startet da de satt i gang med rehabilitering av skolen. For i den forbindelse ble også timeplanen endret, og busstidene passet ikke lenger.

– Tidligere samarbeidet skolen og Brakar, men så ble timeplanen endret. Skoledagen er nå fra kvart over åtte til halv fire, men jeg må møte opp på bussholdeplassen halv syv og er ikke hjemme før halv seks på kvelden, forteller Skaslien frustrert.

– Føler meg ikke tatt på alvor

– Det er ganske hektisk å ikke være hjemme før halv seks for så å måtte sette i gang med lekser og lesing til prøver, forteller hun.

Saken ble første gang tatt opp med skolen og Brakar for et år siden. Det har blitt snakket om på foreldremøter, hun har sendt skriftlige klager til Brakar, og hun har sendt e-post til rektor ved skolen.

– Jeg sendte epost til den nye rektoren allerede da timeplanen kom ut på nettet. For å prøve å få gjort noe med det før skolen startet, men jeg har fortsatt ikke fått svar, forteller Ida. 

– Jeg føler ikke at jeg blir tatt på alvor. Lurer på hvordan rektor hadde reagert om han sendte meg et brev og jeg ikke svarte, sier Skaslien.

LES OGSÅ:

– Jeg ville ta en prat ansikt til ansikt

Bjørn Volleng som er nyansatt rektor ved skolen bekrefter at han fikk en mail tidlig i august.

– Jeg ville vente til skolen startet og prate med eleven ansikt til ansikt. Vi ønsker selfølgelig å gjøre det vi kan for at hun skal få en så grei skolehverdag som mulig, forteller Volleng. Han lover å ta kontakt med Ida og finne en løsning på problemet. Også Brakar ønsker å hjelpe til med å finne ut av det.

– Vi skal gå en runde til

Etter skolen endret timeplanen gjorde Brakar endringer etter innspill fra elever og skolen.

– Vi tok en sjekk med Ringerike videregående skole og satt inn en ekstra buss, forteller markedssjef Kjersti Danielsen Nordgård i Brakar. Denne endringen hjelper likevel ikke Skaslien ettersom hun skal til Råen.

– Vi tar nå en ny runde med skolen for å se hva vi kan gjøre for å forbedre situasjonen, sier Nordgård.