Da sommeren var som vakrest ble Oslosentrum rammet av et forferdelig terrorangrep natt til i dag. En mann i 40-årene åpnet ild mot totalt forsvarsløse mennesker som var ute og koste seg. Serveringsstedene ligger på rekke og rad akkurat der og mange satt ute da hyggen med ett ble omgjort til et forferdelig inferno.

Slik det ser ut nå var kjærligehtsmarkeringen Pride et mulig motiv for at angrepet skjedde akkurat i dette området, med London Pub - et kjent utested for homofile sentralt plassert i gatebildet.

Før mannen ble nøytralisert hadde han drept to og skadet 21 - flere av dem alvorlig. For mange, mange flere blir livet aldri helt det samme igjen.

I dag er vi alle preget av angrepet. Nok en gang har Norge blitt rammet av et terrorngrep med store menneskelige lidelser som resultat. Vi er ikke lenger en trygg oase i verden. I dag peker veldig mye mot at Pride kan være et motiv. I forkant av årets Pride har det vært heftige debatter om nødvendigheten av Pride. I dag er den store Pridefesten avlyst, men med det grufulle som skjedde som bakteppe har Pride aldri vært viktigere enn nå.

Pride er en markering av mangfoldet og kjærligheten - slik vi ønsker at det norske samfunnet skal være. Det skal være romslighet i samfunnet vårt til at folk skal få elske den de vil.Vi ønsker et åpent og tolerant samfunn. Vi må kjempe hver dag for at vi kan leve i et slikt samfunn. De destruktive kreftene må ikke få vinne. Kjærligheten må pleies - hatet derimot, gror av seg selv.

I dag er vi alle et barn av regnbuen - symbolet på at folk skal kunne elske den de vil og at de skal kunne vise sin kjærlighet i full offentlighet uten frykt.