Dårlig vær i vente - Frykter folk kan bli værfaste

Det blir sterke vindkast i fjellet både nyttårsaften og 1. nyttårsdag. Det kan bety svært vanskelige kjøreforhold, og Veimeldingssentralen ser ikke bort i fra at folk kan bli værfaste i fjellet i sør-Norge.

Det blir sterke vindkast i fjellet både nyttårsaften og 1. nyttårsdag. Det kan bety svært vanskelige kjøreforhold, og Veimeldingssentralen ser ikke bort i fra at folk kan bli værfaste i fjellet i sør-Norge. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nyttårsaften og 1. januar blir vindfulle. Faktisk snakker vi om sterk kuling i fjellet. Nå frykter man at folk kan bli værfaste i fjellet i sør-Norge.

DEL

Dermed er det bare å stålsette seg. Meteorologene er ikke i tvil. Det kommer en vinterstorm inn over landet, og vinden når oss i innlandet også.

Spesielt i fjellet vil vinden herje med oss.

20 sekundmeter

Eksempelvis på Tempelseter varsler yr.no søndag kveld intet mindre en sterk kuling og 20 sekundmeter vind på ettermiddagen på 1. nyttårsdag.

Tilsvarende er det meldt 16 sekundmeter på Vegglifjell og Vasstulan.

Til TV2 sier meteorologer og Veimeldingssentralen at de venter vanskelige kjøreforhold for dem som skal over eller ned fra fjellet på 1. nyttårsdag. De ser heller ikke bort i fra at flere kan bli værfaste i fjellet.

- Kjør forsiktig!

Yr.no har også satt opp varsler om dårlige kjøreforhold og meteorologene lagt ut følgende på sin twitterkonto:

"Fra mandag ettermiddag vil sterk vind og nedbør gi vanskelige kjøreforhold i #FjelletiSørNorge. Kjør forsiktig, og hold deg oppdatert på http://yr.no/farevarsel  "

yr.no har man kommet med farevarsel type gul på både sterke vindkast og dårlige kjøreforhold.

Artikkeltags