Hvorfor skal Ap få tillit til å løse en krise i Modum, når de allerede har styrt i 93 år?

93 ÅRS AP-STYRE:  Morten Wold spør hvorfor Modum Ap skal få tillit til å løse en krise når de har hatt makt i Modum i 93 år allerede.

93 ÅRS AP-STYRE: Morten Wold spør hvorfor Modum Ap skal få tillit til å løse en krise når de har hatt makt i Modum i 93 år allerede. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I et innlegg i BP (13/7) skriver tre av Modum Aps listekandidater ved høstens kommunevalg (Lene Thorkildsen, Gro Nanna Hovde og Tone Ellefsrud) om uønsket deltid for helsefagarbeidere – under overskriften «Vi skal få slutt på krisen!». «Vi» i denne sammenheng, er Modum Ap. Som åpenbart skal avskaffe krise i en kommune de har styrt siden 1926.

Det skrives videre at «Modum kommune må slutte med å tilby ungdommene deltidsstillinger på denne måten.» Og så: «Dette er en skam og feil bruk av ressurser – både mennesker og penger.» Deretter: «For at flere skal velge å bli helsefagarbeidere, må Modum også tilby hele og faste stillinger.»

Dette er noe alle partier ønsker, men som umuliggjøres blant annet av fagforeningene når det gjelder muligheten for lokalt å få til gode og funksjonelle turnusordninger, som de ansatte gjerne ønsker og som ville forenklet muligheten for flere heltidsstillinger framfor mange små stillingsbrøker. Hvorfor kan vi ikke, når og om ansatte selv ønsker, prøve dette ut – uten at fagforeningene og Arbeiderpartiet motarbeider det?

Det som er verdt å merke seg i innlegget, er at forfatterne ikke har ett eneste forslag til løsning til hvordan man skal komme ut av «krisen». Men bare man stemmer Ap, så skal det ordne seg.

Informasjon på Aps egen nettside, viser at partiet ved valget i 2017 mottok 10 millioner kroner fra LO og fem millioner kroner fra Fagforbundet. Som en liten påskjønnelse fra LO for at de får innflytelse over Aps politikk, mottar partiet også sju millioner kroner i året, en sum som trolig allerede er blitt høyere. 

Siden LO og Fagforbundet bidrar så raust med millioner av kroner fra sine medlemmers kontingentpenger, også fra medlemmene som ikke stemmer Ap, kan de tre forfatterne kanskje påvirke sine velgjørere for å løse opp i «krisen»? Men, nei: Hvem vil vel bite hånden som mater deg?

La meg minne forfatterne om at Ap har hatt ordføreren og flertallsmakt alene og i samarbeidskonstellasjoner i Modum siden 1926. Og nå – endelig – etter 93 år, skal Ap få «slutt på krisen» – som «er en skam». Snakk om å slakte sitt eget partis innsats. Således avslutter forfatterne sitt innlegg med: «Derfor trenger vi din stemme.» 

93 års Ap-makt i Modum har ikke løst problemet. Derfor ber de om tillit i nye fire år. Det bør de ikke få. Det er nok nå. Tiden er snart ute. 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken