Gå til sidens hovedinnhold

Hvem presser på for fotballbaner på Skredsvikmoen?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi har sett tidligere at Modumpolitikerne nærmest har blitt voldtatt av «ønsker» fra «idretten». Nå er det racet om å få bygget to kunstgressbaner med et nytt klubbhus på Skredsvikmoen som forsøkes kjørt igjennom i ekspressfart.

Det startet med at Geithus IL har fått tilsagn om midler til å legge om til kunstgress på Rolighetsmoen. Det i seg selv er å ødelegge kommunens beste gressmatte og med en fotballhistorie uten sidestykke i Modum og et nyoppusset klubbhus.

Det en skal merke seg er at bak står også Modum Fotballklubb som har dette som sin hjemmebane. MFK har lenge arbeidet for å få sitt «eget» anlegg for å få hjemmebanefølelsen.

Derfor er det disse kreftene som står bak det plutselige forslaget om to nye baner på Skredsvikmoen til 35 millioner kroner. Og så uttrykker flere politiker at de synes dette er en god idé. Flere av de samme politikerne har ikke greie på hvor mange fotballbaner det allerede finnes i Modum – men det er som de er redde for å si nei når det er snakk om idrett.

Når «fotballteltet» i Vikersundbakken ble bygget, skjedde dette også i lynfart og med stor tvil i flere av idrettslagene. Sparebank1 Modum gikk inn sammen med hoppsenteret og så ble det et «fotballtelt.» Til og med Bingen BK ble med på dette, selv om de ikke har et eneste fotballag! Men de har to fotballbaner på Moløkka som omtrent ikke blir brukt.

Og så presses det på om å få to kunstgressbaner og en hopper over en rekke ledd som ikke får uttale seg. For hvorfor har ikke hovedutvalget for kultur fått uttale seg? Hvorfor har ikke Idrettsrådet fått uttale seg? Hvorfor kan en ikke vente til folkemøtet som er bebudet slik at befolkningen kan høre om planene og uttale seg? Hvorfor er ikke saken drøftet i de politiske partier internt? Hvor er kultursjefen? Hvor er alle de som engasjerte seg om Skredsvikmoen før valget? Og hvorfor haster det så forferdelig?

Svaret er at også her er det kreftene bak Modum Fotballklubb som presser på og vil sikkert ha fått med seg banksjefen i Sparebank1 Modum på laget som vanlig, siden flere av dem som står bak også er med i Vikersund Hoppsentersystemet.

Det argumenteres med at banene også kan brukes av den nye barnehagen og av Stalsberg skole. Barnehagene har overhodet ikke bruk for dette, og Stalsberg skole har egen ballbinge. Og Modum Fotballklubb kan kun oppnå å bli et ordinært 3. divisjonslag og har ca. 50 tilskuere på sine kamper og har nok av baner å spille på.

Når det budsjetteres med bygging av boliger på Rolighetsmoen er ikke dette mulig i dag, og i øyeblikket er det kun bidrag til kunstgress på Rolighetsmoen fra kommunens side. Forandring av prosjektet fordrer nye søknader og behandlinger.

I området sør for svømmehallen er det plass og god grunn og med billig varme fra kunstisbanen kunne fotballbanen brukes hele året. De historiske gropene er det bare en igjen av i det området og det er flere innover på Furumoene så dette er ikke noe hinder.

Så Modumpolitikere: nå må dere stikke fingrene i jorda og sette dere inn i idretten i Modum og begynn med å telle fotballbaner! Og penger – dette prosjektet vil koste MER enn 30 millioner og båndlegge områder på Skredsvikmoen som så mange ha til friluftsliv.

Les også

Nei til forskuttering av kryss. Stopper all utvikling på Skredsvikmoen

Kommentarer til denne saken