Gå til sidens hovedinnhold

Hurra for 17. mai – fra hele Modum på nett og TV

Det blir en annerledes nasjonaldag, men sammen med TV Modum skal vi gjøre vårt for å skape god stemning likevel!

Artikkelen er over 1 år gammel

Nasjonaldagen 2020 blir av det svært spesielle slaget, men skikkelig 17. mai-følelse skal det likevel bli gjennom et unikt samarbeid.

Koronakrisen har ført til at 17. mai-feiringen slik vi kjenner den er avlyst i år. Ingen barn skal gå i tog med sine klassekamerater, ingen skoler har arrangementer i løpet av dagen og kirken er stengt.

Et unikt samarbeid mellom Modum kommune, Bygdeposten og TV Modum skal likevel sørge for at alle moinger skal få følelsen av at det faktisk er nasjonaldag, også lokalt.

– Den siste uken har Bygdepostens og TV Modums journalister jobbet på spreng med opptak til det som skal bli en felles TV-sending på nett og kabel-TV på nasjonaldagen, forklarer redaktør Knut Bråthen i Bygdeposten.

Han skal selv være programleder for dagen, sammen med TV Modums Ronny Blekkan.

(Saken fortsetter under bildet)

Høytidelig og morsomt

Sendingen vil være tilgjengelig på alle plattformer fra klokka 08.00 på nasjonaldagen, og vil inneholde både høytid og morsomheter.

– Kransenedleggelse ved bautaen på Heggen og gudstjenesten er en naturlig del av programmet på en slik dag, sier John Ove Andersen som er redaktør i TV Modum.

(Saken fortsetter under bildet)

– Vi har også snakket med skikjører Anders Backe som har skrapt sammen siste rest av kunstsnø i alpinbakken og vi får hjelp av Dag Bottegaard til å knyte slipset, sier Bråthen.

– Målet er at vi skal forsøke å oppsummere en typisk 17. mai i Modum, med både høytid og morsomheter, legger han til.

Skolene er med

17. mai er først og fremst barnas dag. Det betyr at skolene naturlig nok er med.

– Vi har besøkt alle de fem barneskolene i kommunen, som vil komme med ulike bidrag i løpet av sendingen, forklarer Bråthen.

– Også russen er representert, legger Andersen til.

Historie skal det også bli plass til, blant annet med bilder fra 17. mai i Vikersund i frigjøringsåret 1945.

Kommunal bestilling

Det er Modum kommune som er oppdragsgiver og har betalt for samproduksjonen.

– For oss har det vært viktig å gi folk et tilbud på nasjonaldagen. Når vi ikke kan gjøre det i tradisjonell forstand var det naturlig å tenke på hvordan vi kan nå ut til flest mulig, noe også politikerne har vært opptatt av, og da falt valget på våre to lokale medier, sier kulturhussjef Øyvind Christensen.

Opptak er gjort over store deler av kommunen, med mål om at alle deler av bygda skal være representert i større eller mindre grad i løpet av sendingen.

Bildeserie

Se bildene fra innspillingen av 17. mai-sendingen

Kommentarer til denne saken