Hunden Svea ble borte fra hjemmet sitt på Drolsum ved Vikersund i 16-tiden lørdag. Den to år gamle tispa er en liten hund på rundt tre kilo – den er en såkalt «pomchi»; en blanding av pomeranian og chihuahua.

Blått og brunt øye

– Hun er lett gjenkjennelig med et blått og et brunt øye. I tillegg er hennes venstre framlabb brun. Hun er en liten hund, men er likevel ganske langbeint til å være denne blandingen. Hun er chippet, men hadde ikke halsbånd på seg, sier eier Marielle Juni Vermedal.

Svea ble borte fra tunet på gården på Drolsum lørdag ettermiddag, altså 1. februar. Gården ligger i Tonsveien.

– Hun var med samboeren min Martin Bakkerud ute på tunet, men så begynte hun å løpe etter bilen til svigerfar. Martin fulgte med én gang etter i sin bil for å ta henne igjen, men plutselig var hun ikke å se. Vi lurer på om hun har stoppet opp litt hos naboen og stukket seg vekk, slik at hun er kommet ute av syne der, forteller Marielle.

Deretter ser de ikke mer til Svea. De neste par timene blir brukt til i herdig leiting av hele familien, og de kontakter naboer for å høre om de har sett henne.

Plukket opp fra busslomme

– Etter et par timer forteller den ene naboen vår at han har sett en bil stanse på busslomma ved Flattum, langs rv. 35 og plukke opp en hund som passer helt til Sveas beskrivelse. Så vi veit at noen har tatt henne med seg. Bilen kjørte videre i retning Vikersund, forklarer den ulykkelige hundeeieren.

Ifølge beskrivelsen naboen har gitt, dreier det seg om en svart Audi A6 stasjonsvogn.

– Føreren var en eldre mann, og det skjedde rett etter klokka fire, altså bare kort tid etter at hun ble borte fra tunet.

LES OGSÅ: Har åpnet ny dyreklinikk i Vikersund: – Vi prøver et stunt for å vekke oppmerksomhet

Håper det er en med gode hensikter

Da hun fikk vite at hunden var plukket opp, ble hun først lettet og tenkte at det da bare var et tidsspørsmål før hun ble levert tilbake. Foreløpig har de ikke hørt noe.

– Nå er vi bare lei oss og vi føler oss maktesløse. Det er ikke noe vi kan få gjort. Jeg har fortsatt et håp om at vedkommende som tok henne med seg, har gode hensikter og vil levere henne tilbake. Han skal bli ta godt imot hvis han kommer med henne, eller han kan levere henne tilbake anonymt. Det viktigste er at vi får Svea hjem igjen, sier Marielle, men legger til at hun synes det hele er merkelig.

Etter hvert som tiden har gått, har også tanken om at hunden kan være stjålet, meldt seg, men hun håper i det lengste at det ikke er tilfelle.

Marielle og Martin har knapt sovet etter at Svea forsvant, og familiens andre hund – Mango – er urolig og har lett mye etter bestevennen sin.

Vært i kontakt med politiet

– Vi har vært i jevnlig kontakt med politiet, Viking og veterinærer, men foreløpig uten resultat.

Marielle forteller at Svea er tillitsfull og oppsøker mennesker, også dem hun ikke kjenner. Hun er ikke typen som stikker seg vekk i skogen.

– Og hvis noen ser en hund som ligner på Svea, vil hun nok reagere og begynne å logre hvis hun hører navnet sitt. Det er ikke sikkert hun kommer helt bort, men hun vil vise interesse, sier hun, og oppfordrer folk til å ha øynene med seg etter hunden med det særegne utseendet.

Meld gjerne fra til politiet

Avsnittsleder Stig Væråmoen i politiet sier at de er varslet om den savnede hunden.

– Vi har registrert at den er plukket opp av en svart Audi A6 rundt klokka 16 lørdag. Melder hadde ikke sett registreringsnummeret. Hvis folk har sett den typen hund som er beskrevet, kan de ta kontakt med politiet, sier han.

LES OGSÅ: Tommi er fortvilet over at Rocky er borte