(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Natt til søndag våknet vi opp til et solid snøfall. Våren virket som en fjern drøm, men nå er det andre solskinnsboller.

Mangt skal vi møte og mangt skal vi mestre. Dagen vi hadde i dag kunne blitt vår beste dag, hadde det ikke vært for at morgendagen blir enda bedre.

For hør bare her: Hokksund og Lier kan skilte med 14 pene varmegrader i dag. På Tofte var gradestokken oppe i 14,5 grader.

Det er ingenting mot hva vi kan vente oss på torsdag morgen. Da er det nemlig duket for 15 grader, eller hva Meteorologisk institutt?

– Ja, vi kan nok passere 15 grader på torsdag. Det er litt avhengig av skydekket, men vi får litt føneffekt ettersom vi ligger på riktig side av fjellene, sier vakthavende meteorolog, Vibeke Thyness.

 

Våren kommer – vinteren er ikke over

Nå kan vi virkelig ønske våren velkommen. Den deilige årstiden markerer sin ankomst med brask og bram i form av vårjevndøgn som inntreffer klokken 17.15 i dag, onsdag 20. mars. På dette tidspunktet står solen loddrett over ekvator, og da kan vi vinke farvel til vinteren med god samvittighet.

– Nå er det absolutt vår, men det betyr likevel ikke at vi ikke kan få innslag av vinter igjen.

Hmmm ... Er vi klar for slike nyheter i all den gledesrusen vi nå opplever?

– Det kommer inn et lavtrykk inn mot helga, og en vinterstorm vil treffe lenger nord. Det vil også prege været i sør med vind, skyer og lavere temperaturer. Så du kan nok ikke legge bort stillongsen og si «ses i desember» ennå.

 

Snø er på vei

– Men snøen er vi ferdig med nå. Eller kan det komme mer?

– I starten av neste uke kan det nok komme forbigående lett snøvær, men det er jo grenser for hvor mye av det som blir liggende. Så vi er nok ikke helt ferdig med vinterlig nedbør, så vi får bare være forberedt på at det i starten av neste uke vil bli forbigående litt kaldere. Men nå får vi tillate oss å nyte vårsola, samtidig som vi har i bakhodet at vi ikke er helt i sommeren ennå.