Meteorologene ventet mellom 15 og 30 centimeter snø på ett døgn fra og med onsdag, og sendte i går ut et farevarsel på gult nivå.

Nå er snøvarselet onsdag oppgradert for deler av Østlandet, inkludert vårt distrikt. Farevarselet her er nå på oransje nivå, stor fare. Det ventes ikke bare mye snø, men SVÆRT mye snø

– 25-40 cm i løpet av 24 timer, lokalt kan det komme mer, varsler meteorologene.

Slik er farevarslene rangert: 

Gult: Moderat fare

Oransje: Stor fare

Rødt: Ekstrem fare

Rådene fra meteorologisk institutt er de samme som i går: Kjør rolig og forsiktig, bruk riktige dekk og utstyr, og beregn lenger tid til reiser, enten du skal kjøre selv eller reise kollektivt.

– Vurder om reisen er nødvendig, legger de til i dag.

– Følg råd og sjekk status fra transportaktører.

Meteorologene ber også folk passe på og beskytte gjenstander og annet som kanskje ikke tåler snømengdene.

Lokalt starter det ifølge varselet å snø ved 03-tiden natt til onsdag, og det er meldt mye snøvær utover dagen. Det varsles snø helt fram til klokken 13 torsdag, men det blir avtagende fra 04-tiden på natten, og da regnes «faren over».

Her kan du sjekke kjøreforholdene ved de forskjellige web-kameraene Statens vegvesen har i drift i Bygdepostens område.

Varmegrader

Fram til søndag er det varslet 65 centimeter snø i Vikersund, men om all nedbøren vil falle som snø er fortsatt usikkert. For søndag er det meldt om én varmegrad i Vikersund fra klokken 07.00 og ut dagen.

I tidagersvarselet til Yr, meldes det om varmegrader og nedbør i Modum fra søndag til og med onsdag i neste uke, så en må forvente nok en runde med slaps og isete forhold på veiene i distriktet.

Speilglatte veier. Har vært ute med strøbiler i hele natt

80 centimeter på Norefjell

I høyden vil kulda holde seg de neste 10 dagene, noe som betyr at det i denne perioden varsles om at det vil dale ned drøyt 80 centimeter snø blant annet på Norefjell.