– Vi gleder oss til å vise fram banen og anlegget som har blitt oppgradert i perioden etter at Drammensbanen ble avviklet, sier Anita Sønsteby som er leder i Buskerud Travforbund. Hun er stolt over det anlegget som får sin offisielle åpning lørdag, men legger ikke skjul på at hun har enda større planer på sikt.

– Jeg har gitt Det Norske Travselskap beskjed om at vi ønsker såkalt propagandatrav som betyr «ordentlig» travkjøring i framtida, sier Sønsteby.

Hedrer Knut Endre Lie

Travforbundet byr på et fyldig og interessant program med både store og små hester samt aktive i både sulky og sal – blant annet skal Knut Endre «Sheriffen» Lie hedres med et eget minneløp. Hokksund-travtreneren som gikk bort i 2016, feiret triumfer i både inn- og utland, men var forankret til Myremoen hele sin karriere. 

I tillegg til tradisjonelle travløp skal også unge kusker i aksjon bak små hester i ponniløp, og det er også en egen «vri» på montéløpene lørdag – altså et løp der hesten traver, men med rytter i sal på ryggen i stedet for kusk bak i en sulky.

Montéløpene blir kjappe supersprinter med to og tre hester mot hverandre og hvor vinnerne av de innledende sprintene møtes til en finale for å kåre en vinner.

Martine skal både kuske og ri

Plass i både sulky og sal tar Martine O. Sørvik som er den eneste lisensierte travtreneren med tilhold på Myremoen til daglig.

– Det blir spennende – både å kjøre, ri og å få forhåpentligvis mange tilskuere til hestesportssenteret, sier Sørvik.

Foruten lokalkjøring vil det være Hestens dag-aktiviteter som ponniridning, kjepphestløp, hesteskokasting og dekorering av hestesko. I tillegg kommer Norway Tent Pegging Federation som skal ha en fartsfylt og spennende oppvisning på Myremoen lørdag.