Gå til sidens hovedinnhold

Her vil eks-ordføreren vil ha bolig framfor næring

Artikkelen er over 1 år gammel

Ståle Versland (Ap) fikk med seg hele formannskapet på sitt forslag om å benytte tidligere Gustadmoen barnehage til boligformål.

For abonnenter

På Gustadmoen i Åmot ligger den kommunale barnehagen forlatt etter at både barn og ansatte fra nyttår har hatt sitt daglige tilhold i nye Skredsvikmoen barnehage i Geithus. Derfor foreslo rådmannen overfor formannskapet at bygningsmasse og tomt ble lagt ut for salg, og omregulert til næringsformål.

LES OGSÅ: Kommunen vil kvitte seg med Gustadmoen barnehage

Slik vil imidlertid ikke formannskapet i Modum ha det, for etter et forslag fra tidligere ordfører Ståle Versland går de inn for at barnehagen skal bli boliger for unge førstegangsetablerere.

– Dette er noe vi i Ap har hatt som et viktig punkt i hele valgkampen, og det er ikke så lenge siden Bygdeposten fortalte historien om ei nyutdannet jente som måtte flytte hjem til mamma og pappa. Det er ikke slik det skal være, mener Versland.

Les også

Mari (28) hadde aldri trodd hun måtte flytte hjem til mamma og pappa

Skal utredes

Han fikk med seg resten av formannskapet i et enstemmig vedtak: «Modum boligeiendom bes utrede muligheten for å utvikle tomten Gustadmoen barnehage til bolig for unge førstegangsetablerere».

Det vil si at det ikke er konkretisert hva som skal skje med tomta, men at de som kan seg på bolig og eiendom gjør en vurdering.

– Det som er viktig er at bygningsmassen som allerede finnes blir brukt. Så kan det gjerne vurderes nybygging i tillegg, men dette bør også sees opp mot etablering av bedre vei til og fra Splitkon og øvrige næringsaktører i området. Sånn sett er det lurt av kommunen å beholde tomten på egne hender, mener Versland.

Husbankstøtte?

Eks-ordføreren mener det i totalen blir viktig å vurdere hvilke støtteordninger Husbanken og andre kan gi, for å sikre at det er nettopp unge førstegangsetablerere som får en reell mulighet til å komme inn på boligmarkedet.

– Eksempelvis har Husbanken en ordning som heter leie for å eie, og de har andre støtteordninger jeg ikke kjenner like godt til. Alle slike ordninger må vi få organisert for å sikre unge egen bolig, sier Versland.

Les også

Priser seg lavt, for å la unge få mulighet til å bygge drømmehuset

Kommentarer til denne saken