Her fører korona-krise til at bestillingene renner inn: – Vi kjører overtid for å levere

JOBBER PÅ SPRENG: Smurfit Kappa Norge lager bølgepappemballasje. - Vi kjører mye overtid for å kunne levere, sier Wenche Ravlo, administrerende direktør.

JOBBER PÅ SPRENG: Smurfit Kappa Norge lager bølgepappemballasje. - Vi kjører mye overtid for å kunne levere, sier Wenche Ravlo, administrerende direktør. Foto:

Hos Smurfit Kappa Norge jobber ansatte på høygir for å produsere emballasje. Fabrikken på Hensmoen setter produksjonsrekord.

DEL

Ringerikes Blad: – Vi har merket en betydelig økning i ordreinngangen de siste ukene. sier administrerende direktør Wenche Ravlo ved Smurfit Kappa Norge.

På emballasjefabrikken har 170 ansatte sitt fulle hyre med å produsere bølgepapp-produkter.

Nærmere 80 prosent av kundene er knyttet til næringsmiddel og farmasi, bransjer som jobber på spreng for å få varer ut til butikker og apoteker i disse dager. Da trengs også mye emballasje.

Jobber overtid

– Vi har tett kontakt med kundene våre og kjører mye overtid for å kunne levere, sier Ravlo.

Søsterbedriftene i Sverige tar også unna noen ordrer.

– Vi er definert som en samfunnskritisk virksomhet siden vi er en viktig del av verdikjeden for å sikre at de samfunnskritiske kundene våre kan produsere, opplyser hun.

Wenche Ravlo, administrerende direktør ved Smurfit Kappa Norge.

Wenche Ravlo, administrerende direktør ved Smurfit Kappa Norge. Foto:

Hektiske dager

Det har ikke vært noe problem å fylle opp skiftene. I tillegg til den faste staben er en del vikarer hyret inn.

– Folk stiller opp og det produseres kjempebra for tiden. Jeg tror alle her er veldig glade for å ha en jobb å gå til, sier Ravlo.

Selv om det er hektiske dager for de ansatte, er det tross alt å foretrekke framfor det å være permittert – noe som dessverre er hverdagen for svært mange arbeidstakere for tiden.

Produserer i påsken

Permitteringer er ikke noe tema hos Smurfit Kappa Norge. Det skal også kjøres produksjon mandag og tirsdag i påskeuken, dager hvor fabrikken normalt har stengt.

– Hvor lenge vil denne situasjonen vare?

– Det er umulig å svare på. Men jeg tror dette vil henge ved oss i lang tid, slik også helsemyndighetene signaliserer. Innen næringsmiddel tror jeg ordreinngangen vil holde seg, sier Ravlo.

For når folk ikke kan reise på utenlandsferie eller spise på restaurant, blir det økt handel i dagligvarebutikkene her hjemme.

Dyrere import av papir

Samtidig som markedet tørster etter emballasje, blir det dyrere for Smurfit Kappa Norge å lage dette framover.

Emballasjefabrikken importerer nemlig sin viktigste råvare, papir, fra utlandet. På grunn av en svakere norsk krone vil dette koste mer.

– Vi vil framover se en betydelig negativ effekt av den svekkede kronen, sier Ravlo.

Mange som importerer varer til Norge varsler nå at prisene vil bli høyere. Dette er også noe Smurfit Kappa Norge må diskutere med sine kunder.

– Alle merker dette nå. Vi har fått flere meldinger fra transportører og andre leverandører om at prisene settes opp på grunn av valutaeffekt.

Artikkeltags