Helene tar bakkene med et smil

Smiler: Helene Marie Fossesholm smiler faktisk der andre biter tenna sammen i smerte. – Jeg får ikke så lett melkesyre, sier hun.

Smiler: Helene Marie Fossesholm smiler faktisk der andre biter tenna sammen i smerte. – Jeg får ikke så lett melkesyre, sier hun.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Der andre ser smerte – ser Helene Marie Fossesholm glede. 13-åringen fra Vestfossen liker seg bedre dess tøffere løypene er. Slikt blir det gull av.

DEL

Lørdag vant hun kretsmesterskapet i skøyting på Simostranda, søndag tok hun bronse i det klassiske mesterskapet på Spikkestad i Røyken.

– Jeg elsker å konkurrere og hater å tape, smiler det blide skitalentet.

Allsidig jente

Derfor går hun langrenn om vinteren, sykler terrengsykling om sommeren, og sper på med litt fotball med ett år yngre gutter og håndball med jevngamle jenter i tillegg.

– Det er fint å ha en idrett om vinteren, og en om sommeren. Jeg har én hviledag i uka, så det blir seks dager med trening.
Langrenn er hovedidretten hennes. Det er der hun drømmer om å bli god. Og det er der hun helst vil vinne. Men hun tåler et nederlag også.

– Jeg blir skuffet når jeg ikke når målene mine, men legger meg ikke ned av den grunn. Det nytter ikke. Da må jeg isteden jobbe enda hardere.

Fordel og ulempe

Hardt er et ord hun liker når det gjelder trening og konkurranse. Hun elsker å kjenne følelsen av å ha gitt alt etter en intervalløkt eller en konkurranse.

Hun er også ganske mye mindre enn mange av konkurrentene, og drar fordel av det når hun flyr opp motbakkene. Samtidig taper hun kanskje litt i det lette terrenget.

– Det blir sånn 50/50-fordel og bakdel, mener hun selv.

Lørdag gikk hun de 2,7 kilometerne 17 sekunder raskere enn toer Margrethe Bergane fra Glassverket. Hennes 7.41 var så sterkt at hun bare var ett sekund bak sjuendeplassen og 37 bak vinneren av G14-klasen.

Søndag ble det tredjeplass, seks sekunder bak Bergane som delte seieren med konnerudjenta Mari Landro Svingheim.

Send tekst og bilder «

Har du en god historie, eller opplevd noe spennende du vil dele med Bygdepostens lesere? Hjelp oss å dekke hele Midtfylket!

Artikkeltags