Modumkonferansen ser du i bildevinudet i toppen av denne saken fra klokka 16.00.

De kunne selvsagt lent seg tilbake, sagt «dette får vi ikke til i år» og skyldt på koronapandemien. For Modum næringsråd er det imidlertid viktig å holde på kontinuiteten. Derfor blir det Modumkonferanse også i år – digitalt hos Bygdeposten og TV Modum torsdag 24. september.

– Vi synes det ble helt feil å skulle si at det ikke gikk. Modumkonferansen har blitt arrangert med suksess i tre år, og den ene konferansen spinner gjerne videre fra den som var året før. Slik sett ville det vært kritisk med et opphold, mener daglig leder Martin Kaggestad.

Store navn

Det er fjerde gang næringsrådet inviterer til Modumkonferanse, og tradisjon tro blandes det lokale med det nasjonale.

– Vi har flere store, nasjonale navn som trekkplastre. De kanskje største er Thomas Hylland Eriksen og Sten Magnus. Hylland Eriksen skal si noe om hvordan Covid-19 har påvirket oss, og hvilke muligheter det også har åpnet. Magnus er mannen som blant annet fikk Burger King og Peppes Pizza til Norge, og har litt av hvert å komme med, sier Anne Kat Håskjold, som sammen med Per Skøien skal lede seerne gjennom sendingen.

(Saken fortsetter under)

Men også det lokale er viktig i Modumkonferansen.

– Dette er først og fremst en konferanse av med og for moingene. Derfor har vi en rekke lokale innslag, som fra den nye tretopphytta på Simostranda, Modum glassindustri og flere andre, sier Håskjold.

Flotte rammer

Rammene for det hele, altså studio, er lagt til Kildehuset på Modum Bad.

– Det er her vi får besøk av Hylland Eriksen, og det er her tre politikere møter to representanter fra lokalt næringsliv til en debatt om nettopp næringspolitikk. Det håper vi skal bli en bra avrunding på sendingen, sier Håskjold.