Gå til sidens hovedinnhold

Hederspris til Terje: – Et unikum for idretten i Modum

Terje Martinsen har gjennom 20 år bidratt som trener, lagleder og administrativt i fotballen i Modum. Særlig jobben med rekruttering og skapelsen av et sunt idrettsmiljø trekkes fram når han nå tildeles Idrettsrådets hederspris.

Har du i en eller annen sammenheng de siste to tiårene hatt befatning med fotball i Modum kommune, har du sannsynligvis truffet på Terje Martinsen. Han har innehatt nær sagt alle roller som er mulig å ha.

De siste årene har han hatt et ekstra ansvar for jente- og kvinnefotballen i Modum FK. Det er også klubben selv som har nominert Martinsen til Idrettsrådets hederspris, og i nominasjonen heter det at hans innsats og engasjement har vært avgjørende for at klubben har et av de største og beste jente- og kvinnemiljøene i NFF Buskerud.

10.000 kroner

Selve prisutdelingen ble foretatt i det stille gjennom årsmøte i Idrettsrådet og en koronavennlig overrekkelse av en sjekk på 10.000 kroner. Idrettsrådets leder Hans Anton Bjørndalen og prismottakeren selv, samt en fotograf, var de eneste som var til stede.

«Terje Martinsen har de siste 20 årene gjort en fenomenal jobb på trener- lagleder og den administrative siden innen fotballen i Modum kommune- og vært en stor bidragsyter for rekruttering til et sunt idrettsmiljø», står det i nominasjonen fra MFK.

Videre skrives det: «Terje Martinsen har i samtlige av disse årene vist en enorm innsatsvilje og et engasjement langt utover det vanlige. Han har på en unik måte kombinert det å bygge lag og miljøer på den sosiale siden, samtidig som lagene har vist flotte sportslige resultater. Dette blant annet i form av flere KM-titler».

Les også

Modum-jentene bruker alle smutthull til å få spilt fotball

Flere klubber

Før MFK-tiden var det guttefotballen på Haugfoss som fikk nyte godt av Martinsens iver for idretten.

«Terje er selve drivkraften i hvert lag han engasjer er seg i. Dette innebærer langt mer enn det å trene lag. Han har vært, og er, på samme tid både lagleder, sosialansvarlig – og alt rundt hvert lag», skriver MFK i nominasjonen.

Selv i den vanskelige koronaperioden har jentesiden i Modum FK økt antall spillere betraktelig. Dette som eneste klubb i Buskerud.

Som to av flere eksempler på miljøskapende og sosiale aktiviteter i koronatider hadde MFK i 2020, med Terje som initiativtaker og pådriver, korona-cup for alle våre jenter, med boblefotball, strømbånd og kaker på Haugfoss stadion.

Første helgen i mai 2021 ble det laget en cup på tvers av alderstrinnene (opp til lovlige 18 år) med lag fordelt på bostedsadresse i kommunen. Her var Martinsen en av pådriverne.

Kommentarer til denne saken