At Trygve Slagsvold Vedum er i medvind og Sp med han som et protestparti, bør vi ta til etterretning.

Vi bør også spørre hvorfor.

På forskjellige måter «spisses» samfunnet på meningsløse måter. Miljøbevegelsen kunne vært OK, den, men ender opp med fundamentalisme som vi ellers gjenkjenner i religiøse bevegelser. De har eierskapet til sannheten. Vi kjenner igjen dette fra historien, bevegelser som sendte verden utfor stupet.

En annen utvikling er der smarte hoder ser en mulighet til å tjene penger på hver og en av oss. Som guttunger så kameraten min og jeg en mulighet til å bli rike.

Hva om hver nordmann ga oss ei krone. Det ville ikke de merke, men vi ville plutselig ha 3 eller 4 millioner.

Vår ide ser vi nå i full utfoldelse rundt oss hver dag. Det pønskes ut tjenester i egentlig ikke trenger.

Felles renovasjon for Drammensregionen var helt riktig, og jeg betaler avgiften punktlig

Dette ga oss også adgang til gjenvinningsstasjonen på Enger i Åmot. Men for en tid tilbake var det plutselig ikke så enkelt.

«Har’u RfD- appen» eller?»

For det første må man altså ha en Smart-telefon, jeg har det, men skal vi forlange at alle borger som betaler skatt i Norge skal ha det? Jeg har forståelse for dem som protesterer.

OK. Da må vi få opp RfD-appen da? Har’ u Bank ID? Det må til, det fikles med min «smart» av velvillig personale. Nei, uten gyldig BankID går det ikke. Feilmelding. Etterpå har jeg med hjelp lastet ned MinGjenvinning appen. Også den spør etter BankID. Jeg har vært i banken og forsøkt å bli en lovlydig borger, visstnok har jeg BankID på mobil, det kommer opp morsomme ord «Frisk Frosk». Fortsatt feilmeldinger.

Enten vi er digitale analfabeter (sitat redaktør Knut Bråthen) eller midt i mellom, så skal vi sluses inn i denne tvangstrøya.

Men noen tjener altså penger på for eksempel «appe-galskapen». Hvorfor skal vi som i alle år punktlig har betalt RfD-regningene måtte identifisere oss? Noen har prakket på dem denne tjenesten og de tjener penger på det.

Sist gang jeg var på Enger reagerte jeg på liten trafikk. Jeg tror folk gjør som jeg. Gidder ikke å bli med på tøyset. De lar det gå i «dunken». Fordeler du det over tid, blir det borte. Resten brenner du bak låven.

«Så fikk Fanden fordi han var så dum, og undervurderte sitt publikum».

Mye ved digitaliseringen er bra. Dette er bare meningsløst.