Har livet i opposisjon blitt vel krevende for Modum AP?

MÅ HA EN PLAN: Nå må de framstå som et parti som peker på nye og spennende muligheter for hvordan kommunen vår styres og driftes, skriver redaktør Knut Bråthen om hva som må til for at Arbeiderparet skal reise seg.

MÅ HA EN PLAN: Nå må de framstå som et parti som peker på nye og spennende muligheter for hvordan kommunen vår styres og driftes, skriver redaktør Knut Bråthen om hva som må til for at Arbeiderparet skal reise seg. Foto:

DEL

KommentarDette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.Har livet i opposisjon blitt vel krevende for Modum Arbeiderparti? Kanskje ikke så rart. For de har ingen erfaring med det. På det lokale partibarometeret som Sentio Research gjennomførte for Bygdeposten i forrige uke, går Arbeiderpartiet mest tilbake i forhold til valgresultatet i fjor.

34,5 prosents oppslutning nå, er et fall på 5,2 prosentpoeng i forhold til kommunevalget i fjor. Ser vi fallet i oppslutning fra «angrebarometeret» (meningsmåling) i oktober i fjor er frafallet enda styggere. Da fikk Ap en oppslutning som ville gitt dem rent flertall hvis det hadde blitt valgresultatet.

Arbeiderpartiet i Modum er vant til å styre og de er vant til makt. 93 års ordfører-historie er ikke noe man legger fra seg og går videre som om intet har skjedd. Det har vært vondt for dem å miste ordføreren, men de må snarest komme over fjorårets valgresultat og se framover. Det ble som det ble, og nå må de framstå som et parti som peker på nye og spennende muligheter for hvordan kommunen vår skal styres og driftes.

Politikk handler selvsagt ikke om å kaste fram det ene urealistiske forslaget etter det andre, men likevel er det viktig å peke på nye muligheter og en ny kurs. Er det noe vi har savnet er det politikere med visjoner og at de faktisk står for noe større enn hva de måtte mene fra sak til sak i formannskap og kommunestyret.

Nå skal det sies at Arbeiderpartiet fortsatt er Modums desidert største parti og hvis Jonas Gahr Støre hadde hatt en slik oppslutning på landsplan hadde det nok vært både kake og sprudlevann på Youngstorget i Oslo.

Sammenligner gruppeleder Ståle Versland seg med partileder Støre, har Ståle all grunn til å være fornøyd. Valgkampmaskineriet til Arbeiderpartiet er enormt. Når det store maskineriet begynner å rulle er det ganske imponerende og det vil garantert klare å hanke inn mange politiske tvilere.

Men skal de lykkes med å gjenerobre den politiske makten i Modum må de faktisk peke på noe konkret de ønsker å gjøre som dagens posisjon ikke makter å gjennomføre. Noe som vekker allmenn anerkjennelse hos moingene.

Det var nok de som trodde at verden ville rase sammen når en ordfører fra et annet parti skulle styre klubba. I valgkampen i fjor var parolen stø kurs og at Ap var en garantist for stødig styre. For de fleste moinger oppleves kursen like stø nå. Det har slett ikke gått dårlig med de nye kostene. Vi tror moingene flest synes livet deres er bra. De er nok mer opptatt av korona og at årets sydentur(er) ikke blir noe av enn om ordføreren kommer fra Ap, Sp eller Høyre.

Det er fortsatt lang tid til neste kommunevalg. Det er fortsatt mange muligheter til å vinne velgernes gunst. Nå går politikerne inn i en kjempekrevende prosess med budsjettet. Det kommer til å bli mindre penger å bruke og trolig vil det bli slakting av kuer som for kort tid siden ble ansett å være hellige.

Uansett hvilket parti du tilhører er de økonomiske realitetene like. Skal du skille deg fra mengden må du peke på det som gjør at du klarer å få mye ut av det som kan framstå som ganske lite.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken