Gå til sidens hovedinnhold

Håper på minst 100 deltakere i et virtuelt minneløp for Eirik Møller Johnsen

Løp der du bor og velg ønsket distanse. Det er oppfordringen fra initiativtaker Kai Hakvåg.

Sammen med løpekamerat Leif Arne Berget ville han arrangere et minneløp for Eirik Møller Johnsen under Holmestrand Maraton, men det er avlyst på grunn av smittevernregler. Løp blir det likevel lørdag 29. august.

– Det blir et virtuelt minneløp. Velg selv om du vil løpe hel- eller halvmaraton, ti, fem kilometer eller ønsket avstand. Hver deltager løper på sitt eget sted, tar bilder og legger ut på den lukkede minnesiden på Facebook, sier Kai Hakvåg til Bygdeposten.

12 år gamle Eirik var torsdag 19. mars i år involvert i en ulykke i Modum Skisenter. Han mistet livet ett døgn etter ulykken.

Les også

Har laget minnested for Eirik (12) i skolegården

Fra hele Norge og Svalbard

Holmestrand Maraton er en årlig tradisjon med mange deltagere fra hele Norge. Deriblant mange fra vårt distrikt. Pådriverne for Eirik Møller Johnsens Minneløp ønsket samtidig å minnes gutten med et eget løp.

– Eirik elsket å være der det var masse folk. Han likte seg alle steder med vaiende flagg og aktivitet. Vi ønsket derfor å samle familie, venner og kjente til et minneløp i Eiriks ånd, sier Kai Hakvåg.

Da jungeltelegrafen begynte å rulle, hadde plutselig over 100 personer meldt seg på.

Les også

– Eirik fikk leve et meningsfullt liv, elsket og tatt vare på av dere nærmeste. Det varte i 12 år, og det er et kort liv, men det var et helt liv.

Overveldet over engasjementet

– Over 100 løpere og mosjonister fra Vestlandet, Sørlandet, Østlandet og helt fra Svalbard, meldte seg på. Flere som ikke har trent på en stund, har i lengre tid ligget i trening for å delta på minneløpet.

Eiriks foreldre synes det er overveldende hvor stort engasjement og omsorg som vises fra mange hold.

– Vi setter veldig pris på kjærligheten og omtanken som møter oss, sier pappa Vegard Møller Johnsen som selv skal løpe halvmaraton kommende lørdag.


Ville arrangere lokalt

Først var Holmestrand Maraton terminfestet til 18. april, så ble det ble flyttet til 29. august i håp om at det skulle la seg gjennomføre, men nå er det avlyst på grunn av Covid-19-situasjonen.

– Lenge prøvde vi å få til et lokalt minneløp og låne friidrettsbanen og klubbhuset på Furumo eller Vikersund Langrenn sitt klubbhus på Brunes. De var alle veldig på tilbudssiden. Men etter rådføring med kommuneoverlegen i Modum valgte vi å avlyse. Vi liker ikke tanken på å dra folk fra alle deler av landet til Modum i disse tider, sier Hakvåg.

Les også

«Hva skal man si? Den helt vanvittig nydelige og skjønne gutten vår er borte»

Sponset med t-skjorter og 10.000 kroner

Men de prøver å gjøre det beste ut av det. Istedet arrangerer de et virtuelt minneløp for Eirik på den enkeltes hjemsted lørdag 29. august. Deltakerne kan selv velge sted og ønsket avstand, om de vil løpe eller gå. Hakvåg forteller om sponsorstøtte fra flere innen næringslivet i Modum.

– Intersport Vikersund har sponset oss med over 100 t-skjorter som Modum Tekstiltrykk har satt logo på. Coop Extra i Vikersund sponser med drikke, og Spar Vikersund med energibar og snacks. Sparebank 1 Modum har gitt 10.000 kroner som er øremerket Ekornstua hvor Eirik var mye.

Ekornstua er et bo- og avlastningstilbud i Vikersund. For pengene er det kjøpt inn ny, stor trampoline og ny sykkel.

Kai Hakvåg håper at Eirik Møller Johnsens minneløp kan bli en årlig tradisjon heretter.

– Premien for å delta er mestringsfølelse, bedre helse, skryt og gleden over å gjøre noe som Eirik hadde satt pris på, sier han.

Kommentarer til denne saken