Gå til sidens hovedinnhold

Håp for Vestbygda i dag – kanskje strøm til Nordbygda torsdag

Midtkraft Nett jobber fremdeles på spreng for å føre strømmen tilbake til de mørklagte delene av Eggedal. – Vi håper Vestbygda har lys til kvelds, sier daglig leder Bjørg Hvidsten.

Fremdeles er det store områder i Eggedal som er mørklagt og strømløst. Nordbygda er svært hardt rammet, men også Vestbygda, Sølland og Frøvollseter er blant områdene som er uten strøm – nå på femte døgnet.

– Vi har alle mannskaper ute for å rydde linjer og jobbe for å føre strømmen tilbake. Nærmest, og størst håp, er det nok for Vestbygda. Der håper vi å komme så langt med linjerydding i løpet av dagen at strømmen vil være tilbake i løpet av ettermiddagen slik at det blir lys til kvelds, sier Bjørg Hvidsten, som er daglig leder i Midtkraft Nett AS.

Alt er ødelagt

En av de store utfordringene i Eggedalsområdet er det voldsomme omfanget. Absolutt alt av linjer er berørt, både av trefall samt stolper og master som i seg selv har knekt.

– Både høyspent og lavspentnettet er berørt. Vi har derfor dobbelt opp med utfordringer, sier Hvidsten.

Høyspent er hovedlinja inn til og forbi et sted, og kan på mange måter sammenlignes med en motorvei. Lavspent er lokalveien, som fører strømmen fram til hvert enkelt hus.

LES OGSÅ: Se den dramatiske videoen: – Vi må hele tiden vurdere farene

Midlertidig høyspent

For Nordbygdas del ligger det an til at innbyggerne ennå må smøre seg med tålmodighet før strømmen er tilbake.

– Planen i dette området er å få på plass en midlertidig høyspent. Dette håper vi skal være på plass torsdag, sier Hvidtsten.

Dermed ligger det an til at innbyggerne i dette området vil nærme seg en hel uke uten strøm. Vinden, som satte strømnettet ut av spill, traff fredag.

– Den midlertidige høyspenten vil ligge på bakken. Der vil den merkes med bånd og stikk. I seg selv er den berøringssikker, men vi oppfordrer folk om å holde seg unna alle ledninger, sier Hvidsten.


Kommentarer til denne saken