(Eikerbladet)

To og et halvt år siden nedrykket i 2019 er Vestfossen godt i kampen om å rykke opp til divisjonen de mener de hører hjemme i. De tapte opprykksfinalen i fjor, men denne sesongen har de et ekstra ess i ermet.

– Vi kan vel stille en hel ellever bestående av lærere, sier Trygve Andreassen.

– Vi er en gjeng pedagoger.

LES OGSÅ: «Jokke» gikk ett år på tømrerlinja, nå skal han pusse opp hus på Ormåsen

Generasjonsskifte

Spredt rundt på skolene i Øvre Eiker, Drammen og Kongsberg finner man opprykksklare lærere. De jobber i alt fra videregående til barnehager som lærere og assistenter.

Når den andre halvdelen av laget består av skoleelever kan det nesten ikke bli en bedre blanding av fotballspillere. En elev per lærer er en situasjon lærere rundt om i landet til daglig bare kan drømme om.

Laget forteller at det blir et tydelig hierarki og med trener Hichem Bekkaoui som rektor kan det nesten ikke bli bedre.

– Vi er midt i et generasjonsskifte i laget. Før denne sesongen var det mange av de eldre gutta som ga seg og mange unggutter som har kommet inn i laget, forteller Andreassen.

Viggo Luraas Haugen er lærer på Bærum ungdomsskole og forteller at lærere først og fremst jobber for å få det beste ut av elevene.

– Og slik blir det litt når vi spiller fotball også. Vi hakker ikke ned på medspillere om de gjør noe feil.

LES OGSÅ: Solveig og Nina håper flere vil bidra til lokalsamfunnet: – Gjør det for ungdommen

Nær opprykk

Lærerlaget var som nevnt nær å rykke opp i den halvspilte pandemisesongen i fjor. I år var det mange som så for seg at Åskollen skulle herje divisjonen. Men selv med tidligere profesjonelle fotballspillere på laget, som Kinni Grewal og Behaidin Celina, har de ikke klart å riste fra seg lærer og elevlaget fra Eikerbygda.

– Jeg mener vi har et mye bedre samhold enn de har. Vi har alltid vært kjent for å ha et godt kollektiv og være vanskelige å slå, det har virkelig vist seg i år, sier Andreassen.

– Vi har det veldig morsomt i år, fastslår Kim Vesterheim Berntzen

Selv om laget er i et generasjonsskifte er det flere i troppen som er nokså etablerte og har vært i klubben fra mellom seks til ti år. Trener Bekkaoui var selv spiller for Vestfossen og har vært tilknyttet klubben i nærmere 13 til 14 år.

– Det er en grunn til at jeg drar ned hit fra Kongsberg for å være med disse gutta. Man merker at det er et engasjement for laget blant folkene i Vestfossen. I Kongsberg er det helt dødt.

LES OGSÅ: Flere barn får gratistilbud i Øvre Eiker kommune: – Viktig

Derbykamp

For det er et fåtall av spillerne som faktisk er fra den lille bygda. De fleste kommer fra Hokksund, mens det er flere som er fra blant annet Drammen og Kongsberg.

– Man merker at folk her er engasjert. Man blir soppet på butikker av de eldre som følger med, det er bare hyggelig, sier Andreassen.

Før nabooppgjøret mot Modum i fjor hadde supporterne vorspiel på Onkel Thor i forkant av kampen. I etterkant ble de busset inn til Modum.

– Det var en gjeng med godt humør, ler Bekkaoui.

I skrivende stund er det nettopp Modum som er neste motstander, men det er ikke kampen de har sett for seg som den ordentlige derbykampen denne sesongen.

– Det må nesten bli Eiker Kvikk. Tradisjonelt sett er det Hokksund som er erkerivalen vår, men de kommer seg ikke oppover og nå har Eiker Kvikk passert dem. Så da blir det sikkert litt trøkk her fastslår Andreassen.

Vestfossen tar imot Eiker Kvikk fredag 24. juni.

LES OGSÅ: Farvel med en trofast keeperhelt