Jeg er helt enig med Odd Flattum om at dette gjør vondt langt inn i sjela for en som mer eller mindre har vokst opp på Rolighetsmoen.
Både som datter og niese av spiller(e), som spiller selv fra tidlig barnealder, som trener for flere lag opp gjennom åra, alt fra 5–10 åringer, 16 års jentelag og spillende trener på damelaget.

Men! Selv hvor vondt det gjør, klarer jeg å legge mine fantastiske minner til side og se viktigheten av å gå over til kunstgress.
Til å få mulighet til å utvide til mer enn én fotballbane. (Noe som ikke er mulig på Rolighetsmoen.)

Les også

Rolighetsmoen fotballbane skal legges ut til tomter. Det gjør vondt langt inni sjela å lese slikt

Til å ha banen plassert på ett område som alle lettere kan komme seg til og fra, fra de er veldig små, siden bussen stopper noen hundre meter unna.

Til en beliggenhet rett ved barneskolen og Geithus' nyeste barnehage på Skredsvikmoen.

Til en tilgjengelighet som jeg håper bidrar til økt rekruttering av fotballglade unger.

En oppgradering vår tidligere Ordfører og fotballpresident påstår Geithus IL ikke har behov for. Her er jeg absolutt ikke enig med deg, Flattum. Geithus IL trenger denne oppgraderinger så vel som Modum FK trenger en arena å føle tilhørighet.
Siden 2007 har Modum Fotballklubb blitt «kasta» rundt på samtlige baner i bygda, også så langt unna som på Bakke Kunstgress for å få trenings- og kamptid. De har brukt enorme summer på å leie baner av samarbeidsklubbene sine.

Dette er uutholdelig i lengden og burde vært gjort noe med for mange år siden.
Nå skal de endelig få sin plass i bygda, som de kan kalle sin. Og Geithus IL får en bane som gir utvidet treningsforhold og en større kapasitet enn det de har i dag.

Det er en tid for alt! Gode minner vil alltid være med meg og resten av Geithus' og bygdas fotballglade små og store, gamle og unge.

De håndskrevne kamprapportene helt tilbake til 50 tallet må selvfølgelig bli tatt vare på. Jeg har lest de aller fleste av de og de er helt unike. Dette er skatter som virkelig er gull verdt.

Gode minner og mange års fotballhistorie dør aldri. De bevares i hjertene våre helt til nye minner og ny historie skapes.
En ny stadion skal bidra til å skape nye flotte minner for våre barn, barnebarn, nieser og nevøer.

Jeg gleder meg til det står en flunkende ny kunstgressbane klar til bruk på Skredsvikmoen som skal brukes av både Geithus IL og Modum FK.
Ett samarbeidsprosjekt jeg tror hele bygda vil dra nytte av bare vi kan gi såinga tid og rom til å blomstre!

Og til de heldiggrisene som får kloa i tomter på Rolighetsmoen; Der kommer dere til å stortrives!