Da Vikersund Drift og Produksjon AS gikk konkurs i juli i fjor, sto Glenn Pedersen uten jobb. Det passet den tidligere produksjonslederen dårlig. Ganske raskt begynte han å tenke på å starte opp for seg selv.

– Også tidligere har jeg lekt med tanken om å begynne for meg selv, men det ble med tanken. I august registrerte jeg selskapet Trollbohytter AS. Jeg har brukt hele høsten på å utvikle og få tegnet hyttemodellene. Tegningene har lokale Trine Bjørn hjulpet meg med. Jeg har fått ny nettside i orden, og jeg har laget brosjyrer og markedsføringsmateriell. I disse dager er jeg i ferd med å få produksjonslokalene i orden, og klør nå egentlig bare i fingrene etter å starte produksjonen, forklarer han.

I samarbeid med Modum Næringsråd og Nav har han fått til en ordning der han kan få arbeidsledighetstrygd i en overgangsfase, mens han etablerer den nye virksomheten.

LES OGSÅ: Gunnar (50) må leve i usikkerhet fram til sommeren:– Jeg har aldri jobbet andre steder

Jobbet med dette hele livet

Opprinnelig kommer Glenn Pedersen fra Krokstadelva, men i 2011 gjorde han moing av seg da han kjøpte han hus ved Fellesbeitet og flyttet til Kløftefoss. Han hadde jobbet i Vikersund produksjon og drift som produksjonsleder siden april 2018.

– Men jeg begynte i Drammenshus og -hytter allerede i 2007, og var byggeleder der i åtte år, med kontor i Drammen. Så jobbet jeg i Norgeshus en periode, før jeg begynte her på Holemoen, forklarer han.

Før det igjen har han jobbet som byggeleder i Nordbohus i Drammen og som både ansatt og selvstendig tømrer.

– Jeg har rett og slett jobbet med dette hele livet.

LES OGSÅ: 20 ansatte mister jobben

Elementhytter

Hyttene hans, som han kaller «Trollbo», er elementhytter som han skal produsere i sin helhet i den gamle produksjonshallen til Drammenshytta på Holemoen. Lokalene og produksjonsutstyret leier han av Terje Presterud, som eier hele fabrikken.

– Det jeg lager, er mindre hytter på opptil 70 kvadratmeter, anneks, uthus og utestuer. De er enkle, men de har god kvalitet og er tilpasset norske forhold og norsk vær. Disse kan settes opp hvor som helst og tåle både vind og store snømengder.

Hyttene kan leveres enten som råbygg uten innvendig innredning, eller de kan leveres fiks ferdige. Jobben med å sette opp byggene, tar ikke Glenn selv.

– Men jeg kan formidle kontakt med tømrere som tar den jobben, sier han.

Mål: omsette for halvannen million første år

Foreløpig er han aleine i bedriften, men håpet er å kunne ansette en medarbeider ganske raskt. Og så forhåpentlig vokse litt.

– Målet er å omsette for halvannen million i 2020 og så øke litt. Det tilsvarer 10–12 enheter. Det burde være realistisk, sier Glenn Pedersen.

Foreløpig har han ikke kommet så langt at han har fått fylt opp ordreboka, men nå står han heltent i startgropa.

– Før jul hadde jeg noen tunge stunder. Da hadde det gått mange penger ut til alle forberedelsene uten at noe hadde kommet inn. Dette er en helt ny situasjon for meg. Men nå ser jeg lysere på det. Jeg har fått noen henvendelser og bra respons på finn. Mange ønsker å få tegnet egne løsninger, og det får vi til innenfor visse rammer, forsikrer han.