Epilepsiforbundet avsluttet sitt samarbeid med prinsesse Märtha Louise i 2020. – Som pasientorganisasjon er vi opptatt av å jobbe med fagfolk og fremme det som er vitenskapelig bevist. Det Durek Verrett formidler, er mot vår etikk, sier forbundsleder Bente Nordahl Langsø til NRK. Nå vurderer visstnok også andre organisasjoner som er beskyttet, å gjøre det samme. Årsaken er uttalelser fra forloveden hennes, sjamanen Durek Verrett, som prinsessen ikke har tatt avstand fra. Verrett har klart å gjøre seg svært omstridt i Norge. Det gjelder blant annet uttalelser om tradisjonell skolemedisin. Sjamanen skal blant annet ha forlatt et sykehus da han hadde korona, og i stedet valgt å «heale» seg selv med en medaljong – som han også selger.

Prinsessen er beskytter for Foreningen for muskelsyke, Hørselshemmedes Landsforbund, Norges Blindeforbund, Norges Døveforbund, Norsk Revmatikerforbund, Ridderrennet og Vivil-lekene. Mange skryter av henne og samarbeidet de har. Men noen mener åpenbart at hun ikke kaster mer glans over dem og saken de kjemper for.

Til og med kongeparet har kommentert uttalelsene til deres kommende svigersønn. De peker på kulturforskjeller, men at de er i dialog med han. Saken er krevende for Kongen og Dronningen. I likhet med andre foreldre velger heller ikke de sine egne svigerbarn. En gang i tiden gjorde konger og dronninger det, men det er lenge siden ekteskap i kongefamilier ble inngått for å skape politiske allianser. I dag handler det om kjærlighet.

Prinsesse Märtha Louise har virkelig gått sine egne veier og søkt mot det spirituelle, men blitt beskyldt for å utnytte sin prinsessetittel selv om hun ikke lenger er en «kongelig høyhet». De fleste har vel hørt om engleskolen og nå er hun forlovet med en sjaman.

Kongehuset står sterkt i Norge, og alt som kan være med å svekke omdømmet, er i siste instans og i ytterste konsekvens et statsanliggende. Kongen og dronningen kan ikke stille spørsmål ved for eksempel norsk skolemedisin. Det er ganske strenge regler for hva kongeparet kan uttale seg om. Når de for eksempel er på statsbesøk, sier de det som til enhver tid er norsk politikk. De skal være ambassadører og døråpnere. Durek Verrett føler seg stadig misforstått og feilsitert av mediene, selv om mye av det han har sagt er for åpen mikrofon. Da skylder han på kulturforskjeller. I respekt for den familien han er i ferd med å bli en del av – en familie som har en helt spesiell rolle i Norge – bør han veie sine ord. Ellers kan han bli beskyldt for å være en lykkejeger som tjener penger på oppmerksomheten han får ved å være forlovet med datteren i kongehuset.