Gå til sidens hovedinnhold

Gjennomfører ny massetesting i dag

Det vil bli gjennomført ny massetesting på legesenteret i Prestfoss i dag.

Smitteutbruddet i Sigdal

Det har ikke kommet inn melding om nye smittetilfeller i Sigdal torsdag morgen. Det melder beredskapssjef Henrik O. Mørch i Sigdal kommune. Men smittesporingsteamet venter fortløpende flere testsvar fra laboratoriet.

Status nå er at det er 27 aktive smittetilfeller i isolasjon. 49 nærkontakter er i karantene, i tillegg til Eggedal barnehage og en avdeling ved Nerstad barnehage.

Kjør rett hjem

Det vil bli gjennomført ny massetesting på legesenteret i Prestfoss i dag, torsdag.

– Jeg har ikke noe eksakt tall på hvor mange dette er, men det ligger på omkring 100 vanligvis. Det er litt avhengig av hvor mange som tester seg i tillegg til de som nå testes kontinuerlig hver 3. dagi forbindelse med utbruddet, sier Mørch.

Han kommer med følgende oppfordring: Om du har vært å testet deg, er det viktig at du kjører rett hjem og ikke reiser innom butikken eller lignende steder.

Les også

Hilde ber sigdølingene holde seg hjemme

Ikke ring

Han vil også minne om at legesenteret i Prestfoss og Eggedal fortsatt er stengt for fysisk oppmøte. Det gis kun akutt helsehjelp på legesenteret i Prestfoss i tillegg til testing.

– Dersom du får en automatisk påminnelse om din legetime ved Eggedal eller Prestfoss legesenter, skal du se bort fra denne. Vi ber om at du ikke ringer legesenteret nå, med mindre det er kritiske, eller helt nødvendige henvendelser eller avtale om testing, forteller beredskapssjefen.

Stengningen av legesentrene er gjort som et midlertidig tiltak, på grunn av smittevernfaglige hensyn, og ikke av kapasitetsmangel. Legene utfører fortløpende fjernkonsultasjoner på telefon og via nettmøter. Legesentrene åpner så snart det lokale smittetrykket tillater dette.

Ny vurdering av beredskapsnivået på Sigdal ungdomsskole gjøres torsdag, 28. januar.

LES OGSÅ: Sigdal kommune: Ber de over 65 år som ikke har fått telefon, om å ringe

Tillater ingen idretts- og fritidsaktiviteter

Kriseledelsen presiserer at pålagt stans i idretts- og fritidsaktivitet for barn og unge under 20 også omfatter organiserte utendørsaktiviteter og arrangementer, enten det er her i Sigdal eller i annen kommune. Dette gjelder foreløpig frem til 2. februar. Bakgrunnen for dette er ikke smittefare mellom barn, men smitterisikoen blant voksne som følger barna, samt økt antall nærkontakter.

Hvis du kjenner noen som ikke benytter seg av digital informasjon, setter vi pris på om du vil bidra til å videreformidle kommunens pressemeldinger. Kommunen planlegger også utsendelse av informasjonsark til alle innbyggere med digital forsendelse, som automatisk sendes på papir dersom man ikke åpner sin digitale postkasse innen fire dager.

Les også

En klasse og 11 ansatte må ut i karantene etter nytt smittetilfelle i Sigdals nabokommune Flesberg

Kommentarer til denne saken