Gå til sidens hovedinnhold

Gigant tok gullet i hard fight

Artikkelen er over 1 år gammel

Tre hester raste mot mål. Først på streken i Big Noons Pokalløp: Gigant Invalley fra Prestfoss. – Året? Det har vært eventyrlig, sa amatørtrener Truls Desserud da kruttrøyken hadde lagt seg på Bjerke sist helg.

(Drammens Tidende)

OSLO: Truls Desserud er eier, oppdretter og trener og har gjort, og gjør, nesten alt med 9-årige Gigant Invalley.

Gunnar Austevoll, god og heldig kusk sist helg, var naturlig nok også med på jubelen:

- Vi måtte håpe at det løste seg, og det gjorde det. Helt maksimalt, sa Austevoll etter seieren som var verdt 200 000 kroner.

Les også

Hoppende glade gymnaster under Buskerud-trampetten

Nesten én million i år

Svenskegjesten Pastore Bob vant tetkampen i V75-3. De fleste, kusken Johan Untersteiner inkludert, trodde han skulle bli værende der. Tet og slutt heter det på fagspråket. Men den gang ei. Bob, som var seigere enn vanlig, kunne ikke forsvare seg og dalte til tredje. Cash Okay travende et strålende løp utvendig for lederen, men Gigant Invalley smatt fram og snappet gullet.

Desseruds stjerne har nå mektige 994.974 kroner på konto i år, totalen viser over 2,1 millioner kroner for en traver som har vunnet hele 39 løp på 84 starter. Med andre ord en absolutt unntakshest.


Les også

Anufrienko-show da MIF vant stort

Hovedløpet til italiensk hest

En annen unntakshest viste seg fram på Bjerke lørdag. Hovedløpet Axel Jensens Minneløp ble vunnet av 4-årige Zarennne Fas. Hingsten er født i Italia og har italienske eiere.

Treneren; Jerry Riordan er amerikansk og har sine hester i Halmstad. Kusken Rikard N. Skoglund er fra Sundsvall og tilhører svensktoppen. Han vant sin aller første seier på Bjerke.

– Fortsetter han som dette, kan han bli en verdensstjerne, sa Skoglund etter triumfen med Zarenne Fas.

Frode Hamre, med stall på Ulleberg utenfor Larvik, ble toer med Patent Leather.

Tok selvkritikk

Hamre var selvkritisk i etterkant. Han slapp ned stallkameraten M.S. Triple J., men mente med fasit i hånd at dette var en feilvurdering.

– Jeg setter strenge krav til meg selv. Vi fikk en tyngre og lengre vei rundt. Jeg var litt frustrert etter løpet, men om en time er det glemt. Det hadde vært verre om det hadde vært for ti år siden, oppsummerte Norges regjerende trenerchampion.

For øvrig; tre av seirene i denne skandinaviske fellesomgangen i V75 gikk til Danmark. Det var altså deilig å være dansk på Bjerke.

Les også

God for titalls millioner, men barnas prestasjoner gleder Gulliksen mest: – Å få skryt av barna er viktigere enn 100 millioner


Kommentarer til denne saken