– Sønnen min, Matson, veide bare 1.800 gram da han ble født 10. oktober 2016. Han er i dag blitt fem år, er frisk og rask, sier Genna.

Hun inviterer inn på Spirekontorene i Vikersund hvor både hun og ektemannen Mats Alexander Myhre har kontorplass. De er begge gründere for hver sine internasjonale selskaper. Sammen har de også datteren Lilla (2). Den 5. desember i 2020 flyttet Genna og familien fra USA og hjem til hans fødested, Geithus. Hun sier at hun trives i Modum.

To nye, internasjonale selskaper

Gennas hjertesak er å gi rådgivning og hjelp til gravide før og etter fødselen.

– Etter at Matson ble født, tenkte jeg hva jeg kunne gjøre for å forhindre at andre kunne oppleve det samme. Hva trengte jeg av næringsstoffer og vitaminer som ikke var så lett tilgjengelig? Noe som er lett å ta og som kun består av naturlige ingredienser som er til å stole på, sier hun.

Men fra ideen til selskapet ble født, var det først i januar 2020 at 33-åringen fikk tid til å jobbe videre med planene om å starte eget firma. Det fikk hun etter at de flyttet til Geithus. For det skulle gå lang tid før hun fikk oppholdstillatelse, bankkort eller personnummer og kunne begynne å jobbe.

– Jeg mottok godkjenning om oppholdstillatelse i Norge den 14. februar, på Valentines Day. Så nå kan jeg starte å bygge opp selskapet her i Norge, sier hun.

Genna har allerede fått de første vareprøvene fra USA.

Hele verden som marked

– Jeg har alltid drømt om å starte mitt eget selskap fra grunnen av. Lanseringen av PowerNatal skjer i USA i sommer. Alle produktene produseres der. Dette er et paraplyselskap som jeg driver her fra Vikersund. Alt selges online, sier Genna.

Hun forteller at i USA er markedet og konkurransen stor.

– Det er hundrevis med produkter for gravide. Det er bare å bestille, så blir det levert på døren din i løpet av et par timer. Men jeg har ikke funnet noe tilsvarende her i Norge, så jeg tror at her er dette noe helt nytt, sier hun, og opplyser at markedet hennes er gravide over hele verden.

Hun er veldig spent på responsen og salget, og ser store muligheter for å drive firmaet fra Norge.

– Dette trenger gravide mye av

Bak konseptet hennes ligger mye forskning på hva gravide trenger av næringsstoffer. Det er utviklet tre typer proteinpulver. Proteinkilden i blandingen er erter, solsikke- og gresskarfrø, og den kan røres ut enten i vann eller for eksempel i yoghurt eller smoothie.

– «Original» består av ekstra protein som det er viktig at gravide får i seg nok av. Forskning fra USA viser at 1/8 kvinner i 2. og 3. trimester av svangerskapet har utilstrekkelig proteininntak. Og veggieblandingen har en porsjon grønnsaker som består av for eksempel kål, gulrot og bete, sier hun.

– Man får i seg en hel porsjon grønnsaker per skje med pulver. Og det tredje produktet inneholder frukt, slik som eple, tranebær, blåbær. Hun understreker at dette er rene, organiske råstoffer uten sukker og kunstige tilsetninger som farge og smak.

– Vitaminet B12 er viktig å få i seg nok av. Og de trenger nok jern, og folat. Jeg vil anbefale kvinner som planlegger å bli gravide, å begynne å ta disse produktene. Og snart kommer det produkter som er for kvinner etter fødselen, for da er det behov for nok næring for å komme til krefter igjen.

Norsk kosthold ikke godt nok?

– Det er ulike meninger om det å ta vitaminer. Er ikke norsk kosthold bra nok til at gravide får i seg tilstrekkelig med næringsstoffer?

Genna svarer at i tillegg til et prenatalt supplement, som generelt anbefales, får kvinner fortsatt ikke i seg alle nødvendige næringsstoffer.

– Babyer elsker å stjele sin mammas B12-forsyning, så det er viktig å sikre at det er en tilstrekkelig mengde B12 i kostholdet eller kosttilskuddet ditt, sier hun og legger til at hun ikke gjør dette først og fremst for å tjene penger, men for å hjelpe og gi råd ril gravide.

Nytt kles-firma og yoga-kurs

Genna forteller at hun holder på å starte enda et firma. Sammen med Courtney Samantha Marles i Åmot har hun et online-selskap i startgropa. Dette retter seg inn mot salg av moteklær for kvinner, også til gravide.

– Hvordan kommer du til å markedsføre produktene dine?

– Gjennom sosiale media og egen nettside. Og jeg får god hjelp av min mann, som jobber med markedsføring, sier hun.

Det var mens Mats Alexander gikk på språkskole i EF Santa Barbara i California at han traff Genna. Hun jobbet da som aktivitetskoordinator og språklærer i engelsk ved den internasjonale skolen i Arizona.

Genna opplyser at hun er sertifisert som engelsk-instruktør og har en mastergrad i psykologi. Hun har også et CHC-sertifikat som helse-coach fra Institute of Integrative Nutrition, og planlegger dessuten å starte yoga-kurs i Modum. Disse kursene retter seg særlig inn mot gravide og nybakte mødre. Nå er hun er på utkikk etter lokaler.

– Et bra sted for gründere

Genna flyttet inn og etablerte seg på Spirekontorene i Vikersund i september i fjor. Hun bruker rosende ord om miljøet i kontorfellesskapet.

– Det kan oppleves ganske tøft for ei amerikansk jente å flytte fra en storby i USA til Norge, for nordmenn kan virke ganske reserverte. Da er det fint å komme til denne plattformen på Spirekontorene. Her er vi flere som våger å satse og ta risiko ved å «tenke utenfor boksen» og gjøre noe som er utenfor komfortsonen. Her er det et bra miljø for å skape noe nytt. Og som ny i Norge kjenner jeg ikke reglene. Det hadde ikke vært mulig for meg å bygge opp dette uten å ha disse menneskene rundt meg, sier Genna Myhre.